Češka ambasadorka Ivana Hlavsova (foto: Đorđe Đoković)
Češka ambasadorka Ivana Hlavsova (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2014, 10:26

Podrška naroda Češke

č: | fb:

Češka ambasadorka Ivana Hlavsova posetila je danas Valjevo, kako bi sagledala posledice poplave i uručila pomoć. Ona je naglasila da je narod Češke pokazao veliku solidarnost prema Srbiji u nesreći koja je ovu zemlju zadesila.

-  Sa Valjevom imamo dugogodišnje prijateljske odnose. Ovde su realizovani neki od najvećih projekata međunarodne razmene i pomoći, pa pošto ovde imamo prijatelje u nevolji sagledavamo mogućnosti kako da im pomognemo. Danas sam sa svojim kolegama donela simboličnu pomoć u vidu sredstava za dezinfekciju i prečišćavanje vode. Sa predstavnicima grada smo razgovarali upravo o vodoprivredi i tome gde je pomoć potrebna u toj oblasti. Rado bismo nastavili projekte koje smo ovde realizovali i koje umemo da radimo – kazala je Ivana Hlavsova, izrazivši nadu da će njena druga poseta Valjevu biti nekim srećnijim povodom.

 

Ivana Hlavsova i Žarko Kovač

Ivana Hlavsova i Žarko Kovač (Foto: Đorđe Đoković)

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač se u ime Grada Valjeva zahvalio na današnjoj poseti i donaciji, ali i na ukupnoj pomoći koju je Republika Češka obezbedila za ovaj grad od 2002. godine.

Valjevo su sa ambasadorkom Češke posetili njeni saradnici, ekonomski savetnik Luboš Joza, konzulka Veronika Senjukova i Vlastimil Janoš, direktor kompanije VHS – Moravija, a posetiće još Osečinu i Loznicu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 12 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara