Skupštinska sala (foto: Đorđe Đoković)
Skupštinska sala (foto: Đorđe Đoković)
28.11.2014, 08:11

Budžet, porez, poslovnik…

č: | fb:

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici će se izjašnjavati o drugom rebalansu gradskog budžeta, kojim su budžetska sredstva u odnosu na prvi rebalans smanjena za 2,26 posto ili za 51,9 miliona dinara. Prvi rebalans usvojen je krajem juna i iznosio je 127,44 miliona dinara, tako da će u gradskoj kasi u ovoj godini biti manje oko 180 miliona dinara. Gradsko rukovodstvo objašnjava da je rebalans neophodan jer su u prvih deset meseci smanjeni prihodi, pre svega prihodi od poreza na zarade, kao i zbog smanjenih nenamenskih transfernih sredstava. U slkadu sa rebalansom budžeta korekcije će pretrpeti i program gradske Direkcije za izgradnju i to po treći put u ovoj godini. Odbornici će se izjasniti o završnom računu budžeta Grada za 2013. godinu, koji je realizovan sa 92 posto.

Tek što su građanima uručena poreska rešenja na imovinu za 2014. godinu, gradska vlast je odlučila da poveća broj zona. Predloženo je da umesto dosadašnje dve – po jedna gradska i seoska, bude pet zona, i to tri gradske i dve seoske, za obračun poreza na imovinu. O ovom predlogu kao i o novim tržišnim cenama nekretnina za utvrđivanje i obračun poreza odbornici će se izjašnjavati na današnjoj sednici lokalnog parlamenta.

Na dnevnom redu naćiće se i odluka, kako je naznačeno, o pristupanju donošenja novog poslovnika Skupštine grada. Podsećamo, odluka o donošenju novog poslovnika doneta je na julskoj sednici, kada je formirana komisija za pripremu poslovnika, koja se, do danas, sastala samo jednom. Ukoliko odbornici daju zeleno svetlo Valjevo će otpočeti pripreme za članstvo u novoj regionalnoj agenciji “Zapad”. Skupština će se izjašnjavati i o izmenama Lokalnog plana akcije za decu, po kojima će umesto do 2015. godine, trajati tri godine duže.

U odborničku klupu će sutra sesti odbornik SPS Milorad Minić, umesto Milorada Ilića koji je izabran za pomoćnika gradonačelnika. Još uvek nije poznato ko će zameniti odbornika “Pobede” Vladana Tomaševića, koji je podneo ostavku.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 39 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.