Sednica Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
15.12.2014, 08:12

Sledeće godine u kasi biće manje tri miliona dinara

č: | fb:

Budžet grada Valjeva za 2015. godinu iznosiće dve milijarde i 243 miliona dinara, što je za oko tri miliona dinara manje u odnosu na ovogodišnji budžet, nakon drugog rebalnsa. Kako najavljuje gradska vlast uštede će biti u svim segmentima, što je u skladu sa vladinim merama štednje, koje obuhvataju i lokalne samouprave.

Štednja se u najvećem delu odnosi na razvojne projekte, dok će nivo socijalnih davanja u sledećoj godini ostati nepromenjen u odnosu na ovogodišnja. Najviše novca 760 miliona dinara, ili skoro jedna trećina budžeta, biće na raspolaganju Gradskoj direkciji. Sledeće godine izostaće kapitalni projekti, a pored održavanja postojeće infrastrukture, planirana je, kao najveća investicija, rekonstrukcija Karađorđeve ulice, od ulice Vojvode Mišića do Dušanove. U budžetu za 2015. godinu nisu planirana sredstva za nastavak radova na Domu vojske i na hali sportova, dok će za školu u Brđanima biti izdvojeno oko 57 miliona dinara za opremanje i parterno uređenje, kako bi ovaj objekat do kraja sledeće godine, konačno, bio završen. U budžetu za sledeću godinu planirana su sredstva za izradu projekatne dokumentacije, pre svih projekat spajanja puta M4 sa budućim autoputem Beograd - Južni Jadran u Nepričavi, nastavak radova na toplifikaciji i izgradnji deponije u Kaleniću, kao i projekat rehabilitacije gradske vodovodne mreže.

Gradski većnici će na današnjoj sednici razmatrati predloženi budžet za 2015. godinu, koji će se sutra naći na javnoj raspravi, a pred odbornicima Skupštine grada trebalo bi da bude 25. ili 26.decembra.

I ove godine neće biti ispoštovan budžetski kalendar propisan Zakonom u budžetskom sistemu, po kome do 1. novembra Gradsko veće treba da dostavi Skupštini predlog odluke o budžetu. Skupština do 20. decembra treba da usvoji odluku o budžetu, kako bi do 25.decembra bila dostavljena ministru finansija. Međutim, s obzirom na to da je Ministarstvo finansija kasno dostavilo lokalnim samoupravama upustvo za pripremu budžeta za 2015. godinu, kasni i odluka o budžetu, kažu u Gradskoj upravi. 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
U Domu zdravlja Pre 14 sati 32 minuta

Oko 250 sugrađana na preventivnim pregledima

Ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca ponovo su izazvali veliko interesovanje sugrađana. Ultrazvučni pregled dojke urađen je za 102...  · 1 komentar

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...  · 9 komentara