Sednica Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
15.12.2014, 08:12

Sledeće godine u kasi biće manje tri miliona dinara

č: | fb:

Budžet grada Valjeva za 2015. godinu iznosiće dve milijarde i 243 miliona dinara, što je za oko tri miliona dinara manje u odnosu na ovogodišnji budžet, nakon drugog rebalnsa. Kako najavljuje gradska vlast uštede će biti u svim segmentima, što je u skladu sa vladinim merama štednje, koje obuhvataju i lokalne samouprave.

Štednja se u najvećem delu odnosi na razvojne projekte, dok će nivo socijalnih davanja u sledećoj godini ostati nepromenjen u odnosu na ovogodišnja. Najviše novca 760 miliona dinara, ili skoro jedna trećina budžeta, biće na raspolaganju Gradskoj direkciji. Sledeće godine izostaće kapitalni projekti, a pored održavanja postojeće infrastrukture, planirana je, kao najveća investicija, rekonstrukcija Karađorđeve ulice, od ulice Vojvode Mišića do Dušanove. U budžetu za 2015. godinu nisu planirana sredstva za nastavak radova na Domu vojske i na hali sportova, dok će za školu u Brđanima biti izdvojeno oko 57 miliona dinara za opremanje i parterno uređenje, kako bi ovaj objekat do kraja sledeće godine, konačno, bio završen. U budžetu za sledeću godinu planirana su sredstva za izradu projekatne dokumentacije, pre svih projekat spajanja puta M4 sa budućim autoputem Beograd - Južni Jadran u Nepričavi, nastavak radova na toplifikaciji i izgradnji deponije u Kaleniću, kao i projekat rehabilitacije gradske vodovodne mreže.

Gradski većnici će na današnjoj sednici razmatrati predloženi budžet za 2015. godinu, koji će se sutra naći na javnoj raspravi, a pred odbornicima Skupštine grada trebalo bi da bude 25. ili 26.decembra.

I ove godine neće biti ispoštovan budžetski kalendar propisan Zakonom u budžetskom sistemu, po kome do 1. novembra Gradsko veće treba da dostavi Skupštini predlog odluke o budžetu. Skupština do 20. decembra treba da usvoji odluku o budžetu, kako bi do 25.decembra bila dostavljena ministru finansija. Međutim, s obzirom na to da je Ministarstvo finansija kasno dostavilo lokalnim samoupravama upustvo za pripremu budžeta za 2015. godinu, kasni i odluka o budžetu, kažu u Gradskoj upravi. 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 17 sati

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 37 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara