Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
25.12.2014, 20:12

„Novogodišnja bajka” i podela paketića

č: | fb:

Udruženje „Anđeli čuvari“ i „Kreativna radionica Pinokio“ već tradicionalno na godišnjoj konferenciji za novinare, pred kraj godine, govore o brojnim aktivnostima, koje su realizovali tokom godine. Predsednica „Anđela čuvara“ Vesna Lazić navodi da je u aprilu je realizovana humanitarna pomoć preko Sweden „Internationel Humanitet” i fondacije  „Gert Sevholt” sa kojima već godinama Udruženje uspešno sarađuje.

„Zajedno sa roditeljima i decom organizovali smo prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljena područja i odneli je onima kojima je bila potrebna. Tokom ove godine realizovali smo rprojekat ‘Zajedno na putu ka boljem životu’, program od javnog interesa u oblasti zaštite lica sa invaliditetom u Valjevu, koji je odobren na konkursu za finansiranje ili sufinansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite lica sa invaliditetom. Ovaj projekat doprinosi realizaciji strateških ciljeva Lokalnog plana akcije za decu Valjeva, kao i Strategije socijalne zaštite za više ciljnih grupa – deca, mladi, lica sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom. Projekat je imao za cilj integraciju dece i mladih sa invaliditetom u tokove savremenog života, identifikaciju porodica dece i mladih sa invaliditetom u Valjevu i okolini motivisanih za uključivanje u Klub i samoorganizovanje", navodi Lazić.

Ona dodaje da su za svoje aktivnosti dobili brojne nagrade na raznim likovnim konkursima i učešća brojnim manifestacijama, kao što su Zmajeve dečje igre u Novom Sadu, Tešnjarske večeri, Dan planete Zemlje u Beogradu.

Vesna Lazić

Vesna Lazić (Foto: Đorđe Đoković)

Vesna Lazić na konferenciji za novinare nije propustila priliku da se zahvali Gradu, koji je „našao načina da za 39- oro dece iz najugroženijih kategorija, korisnika Udruženja „ Anđeli čuvari”, koji besplatno borave u Kreativnoj radionici „Pinokio” u celodnevnom boravku obezbedi hranu iz centralne kuhinje Predškolske ustanove „Milica Nožica”.

„Za nas je to malo, ali za ove porodice je sve”, dodaje Lazić.

Ona najavljuje da če petnaesti put po redu 28. decembra u 18 časova u Centru za kulturu biti organizovana Novogodišnja bajka. „To je velika dečja fešta sa zanimljivim programom, po meri dece. Mali glumci Kreativne radionice ’Pinokio’ sa svojim vaspitačima pripremili su pozorišnu predstavu 'Aladinova čarobna lampa', biće pesme i igre, sa našim vernim prijateljima iz KUD Đerdan”, kaaže Lazić. I ove godine Deda Mraza će deci podeliti preko 1000 paketića, koji su obezbeđeni zahvaljujući brojnim sponzorima, „koji imaju veliko srce, a njih je nažalost svake godine sve manje”.

“Ova turbulentna vremena u kojima živimo, bila su velika prepreka za realizaciju aktivnosti, ali uz veliko zalaganje a na prvom mestu ljubav i posvećenost poslu, našli smo puteve da dođemo do cilja i budemo zadovoljni postignutim”, kaže predsednica Udruženja “Anđeli  čuvari” Vesna Lazić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 4 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 5 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara