Ispred kuće Rakića (foto: www.valjevo.rs)
Ispred kuće Rakića (foto: www.valjevo.rs)
06.01.2015, 13:09

Božić u novoj kući

č: | fb:

Četiri porodice, čiji su domovi uništeni u klizištima, danas su dobile ključeve novoizgrađenih kuća na Petom puku, tako da će i Božić dočekati u novim domovima. Njima su ključevi uručeni u tišini, bez posebne svečanosti i prisustva državnih ili gradskih funkcionera. U saopštenju, koje je medijima uz fotografije dostavilo Odeljenje za informsanje Gradske uprave, navodi se da su sve porodice izrazile zahvalnost donatorima, državi Srbiji, gradu Valjevu, kao i svim humanitarnim organizacijama koje im pomažu u opremanju domova.

Izgradnju ovih kuća su donirali Ujednjeni Arapski Emirati, preko programa Ujedinjenih nacija za razvoj i u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja Republike Srbije. Grad Valjevo je obezbedio svu potrebnu infrastrukturu, Elektrodistribucija Valjevo je donirala priključke za struju, a valjevski „Vodovod“ priključke za vodovod i kanalizaciju. Vrednost radova, koje je izvelo GP „Kej“ iz Valjeva je skoro 15 miliona dinara.

Jovičić ulazi u novi dom

Jovičić ulazi u novi dom (Foto: www.valjevo.rs)

Četvoročlana porodica Angeline Rakić dobila je kuću od 80 kvadratnih metara, kuće od po 100 kvadrata dobile su petočlana porodica Saše Jovičića i  šestočlana porodica Gorana Jankovića. Starica Mašinka Pešić, kojoj je klizište uništilo kuću u selu Rebelj, uselila se u kuću od 60 kvadrata.

Danas useljene kuće su jedini objekti koji su izgrađeni za proteklih osam meseci. Od majskih poplava do sada su završene samo četiri od 29 kuća koje se nalaze na spisku za izgradnju. 

Obnova i izgradnja oštećenih i porušenih kuća na teritoriji grada Valjeva biće nastavljena čim vremenski uslovi budu dozvolili, saopšteno je iz Gradske uprave.

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 10 sati 47 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 52 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 10 sati 48 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...