Knez Miloševa (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa (foto: Đorđe Đoković)
01.06.2014, 14:55

1. jun bez poskupljenja komunalija

č: | fb:

Računi za vodu i smeće biće isti i nakon 1. juna. I pored toga što je Gradsko veće 9. maja odobrilo Vodovodu i Vidraku nove, više cene usluga, one će, za sada, ostati iste, jer se o poskupljenju nisu izjasnili odbornici Skupštine grada. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže za Kolubarske.rs da je o novim cenama komunalnih uslga Skupština trebalo da se izjasni na sednici koja je održana 20. maja.

- Dnevni red te sednice je promenjen zbog katastrofalnih poplava, tako da je razmatran samo izveštaj o preduzetim merama nakon elementarne nepogode. Ostale tačke dnevnog reda, među kojima je i predlog za povećanje cena usluga Vodovoda i Vodraka, naćiće se na narednoj sednici, koja će, najverovatnije, biti održana polovinom juna – kaže Kovač.

Na pitanje Kolubarskih.rs da li će  nove cene moći da se primenjuju retroaktivno i šta biva ukoliko su ova dva javna preduzeća  projektovala  više cene od 1. juna,  Kovač  odgovara da će to biti na njihovu štetu, a nove cene važiće od dana usvajanja.

Gradsko veće je Vodovodu odobrilo povećanje cena za deset odsto, tako će građani vodu plaćati 35, 79 dinara, a cena kanalizacije biće 21, 29 dinara. Odluka o poskupljenju važi samo za građane dok cena vode i kanalizacije za privredu ostaje ista.

Vidraku je Gradsko veće odobrilo povećanje cena usluga za 11 odsto. Nova cena za odnošenje smeća za građane biće 5,28 dinara po kvadratnom metru. Ovo poskupljenje ne dodnosi se na privredu.

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 1 sati 20 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 19 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...