Knez Miloševa (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa (foto: Đorđe Đoković)
01.06.2014, 14:55

1. jun bez poskupljenja komunalija

č: | fb:

Računi za vodu i smeće biće isti i nakon 1. juna. I pored toga što je Gradsko veće 9. maja odobrilo Vodovodu i Vidraku nove, više cene usluga, one će, za sada, ostati iste, jer se o poskupljenju nisu izjasnili odbornici Skupštine grada. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže za Kolubarske.rs da je o novim cenama komunalnih uslga Skupština trebalo da se izjasni na sednici koja je održana 20. maja.

- Dnevni red te sednice je promenjen zbog katastrofalnih poplava, tako da je razmatran samo izveštaj o preduzetim merama nakon elementarne nepogode. Ostale tačke dnevnog reda, među kojima je i predlog za povećanje cena usluga Vodovoda i Vodraka, naćiće se na narednoj sednici, koja će, najverovatnije, biti održana polovinom juna – kaže Kovač.

Na pitanje Kolubarskih.rs da li će  nove cene moći da se primenjuju retroaktivno i šta biva ukoliko su ova dva javna preduzeća  projektovala  više cene od 1. juna,  Kovač  odgovara da će to biti na njihovu štetu, a nove cene važiće od dana usvajanja.

Gradsko veće je Vodovodu odobrilo povećanje cena za deset odsto, tako će građani vodu plaćati 35, 79 dinara, a cena kanalizacije biće 21, 29 dinara. Odluka o poskupljenju važi samo za građane dok cena vode i kanalizacije za privredu ostaje ista.

Vidraku je Gradsko veće odobrilo povećanje cena usluga za 11 odsto. Nova cena za odnošenje smeća za građane biće 5,28 dinara po kvadratnom metru. Ovo poskupljenje ne dodnosi se na privredu.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara