Opština (foto: Đorđe Đoković)
Opština (foto: Đorđe Đoković)
02.06.2014, 11:32

Dva miliona dinara za kulturu

č: | fb:

Ove godine sa dva miliona dinara, iz gradskog  budžeta, biće finansirano 14 projekata u kulturi. Gradonačelnik Stanko Terzić  doneo je rešenje o finansiranju  projekata u kulturi, objavljeno je  danas na sajtu Grada Valjeva.  

Sa 400.000 dinara biće finansiran  projekat “Abro - fest 2014”,  KUD “Abrašević”. Za projekat ”Graditelji knjige II“, Književne zajednice Valjevo, opredeljeno je 200.000 dinara, dok će projekat “Parkoskop 2.0”, Agencije “Kadra”, biti  finansiran sa 180.000 dinara. Umetnička radionica “Shellearts” za projekat „Zaklon” iz gradskog budžeta dobiće 170.000 dinara. ''MISS" u Muzeju - tri lica muzike'' , projekat Kvarteta ”MISS”, biće finansiran sa 160.000 dinara.

Projekat Festival pozorišno - dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom -”I mi imamo talenat“,  Društva za cerebralnu paralizu Valjevo, iz budžeta dobija 150.000 dinara.

”Časopis za književnost, umetnost i kulturu  AKT kroz interkulturalni dijalog i podrška stvaralaštvu mladih V” , Dejana Bogojevića  biće finansiran sa 130.000 dinara. Izdavačko društvo  ''Kolubara'' ove godine je konkurisalo sa projektom ''Valjevski kraj u XIX veku”, za koji je iz budžeta opredeljeno 120.000 dinara. Po 100.000 dinara dobili su projekti: „Muzički profil Valjeva 2”, Lazara Avramovića i „Valjevska bolnica 1914-1918”,  Slobodana Rakovića.

Sa po 80.000 dinara biće finansirani: Škola za narodne instrumente “Zvuci Kolubare 2.”, KUD “Đerdan”, Slikarska radionica “Višnja” Zorana  Andrića, projekat  Izložba slika “Mediteran-vek posle...''  i projekat Međunarodna izložba fotografija ”Valjevski salon fotografije”, Foto kluba "Valjevo".

Projekat Dokumentarni film “Luka Stančić, život posvećen košarci” podnosioca projekta ''ASMEDIA'' Informacione usluge i popravka predmeta od kože, Miroslava Milovanovića PR Valjevo, biće finansiran sa 50.000  dinara.

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 59 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara