Ppdizanje balona (foto: Kolubarske.rs)
Ppdizanje balona (foto: Kolubarske.rs)
31.01.2015, 12:43

Podignut balon u Petnici

č: | fb:

Ekipa montera iz kompanije “ArTech” danas je podigla balon nad olimpijskim bazenom u Petnici, koji je juče srušen zbog nestanka struje i olujnog vetra. Kako su nam rekli, "oštećenja na balonu nema, jer balon nije pocepan, samo je izvučen na spoju kod vrata".

"Eventualna odgovornosti ili propust biće utvrđeni narednih dana, tako da o tome sada ne mogu ništa da kažem. Balon je podignut, štete nema i sreća je da se srušio juče, dan uoči otvaranja i plivačkog mitinga, a ne danas”, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

On najavljuje da će balon u Petnici već sledeće nedelje moći da se koristi. „Što se tiče održavanja plivačkog mitinga i vaterpolo utakmica, što je bilo najavljeno za danas, o datumu ćemo odlučiti nakon dogovora sa učesnicima mitinga i vaterpolo turnira“, kaže Jeremić.

Podizanje balona

Podizanje balona (Foto: Kolubarske.rs)

Tek postavljen balon nad olimijskim bazenom u Petnici srušen je juče zbog nestanka struje i olujnog vetra, uz objašnjenje da se to "dogodilo jer se, u slučaju nestanka struje, automatski agregat pali kada pritisak u komorama balona padne na jedan bar, što je projektovano za udare vetra do 80 kilometara na čas, dok su juče udari vetra bili do stotinu kilometara na čas. Za tu jačinu vetra pritisak u komorama balona treba da bude  1,4 bara, kako bi u slučaju nestanka struje izdržao udare vetra i preko 100 kilometara". Kako nam je rečeno ekipa montera iz kompanije “ArTech” je danas naštelovala pritisak u komorama balona na 1,4 bara.

Podignut balon

Podignut balon (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 2 sati 56 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara