"Česmovača" (foto: Đorđe Đoković)
02.02.2015, 10:50

Popare bez vode

č: | fb:

Najveći deo Popara od jutros je bez vode zbog kvara na glavnoj pumpi na crpnoj stanici Bair odakle se vodom snabdeva oko 10.000 građana. Većina potrošača je bez vode, dok pojedini imaju niži pritisak, kažu u gradskom Vodovodu. Normalizacija vodosnabdevanja tek sutra.

Ekipe su na terenu i ne mogu precizno da kažu kada će kvar biti otklonjen, jer zavisi od toga kada će biti završen remont pumnpe. Direktor Vodovoda Đorđe Pavlović nada se da će u naredna 24 časa pumpa biti popravljena i vraćena u funkciju. On kaže da je na crpnoj stanici Bair, zbog dotrajalosti, neophodna hitna rekonstrukcija za šta je potrebno 10 miliona dinara. „Ova crpna stanica je jedna od starijih u sistemu vodovoda, u smislu elektro i mašinske opreme. Upravo zbog starosti, još ranije smo planirali rekonstrukciju, tako da je u ovoj godini taj posao prioritet i nadam se da ćemo za mesec dva raspisati javnu nabavku za rekonstrukciju crpne stanice Bair”, kaže direktor Vodovoda Đorđe Pavlović.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 30 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 19 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.