Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
04.02.2015, 13:15

Bivši direktor Toplane Ivko Stojković nezakonito smenjen

č: | fb:

Bivši direktor JKP Toplana Ivko Stojković je prvostepenom presudom Višeg suda vraćen na posao u to javno preduzeće. Stojković je u međuvremenu ispunio uslove za penziju, te prema tome ne može biti vraćen na posao. Presudom, kojom se poništava odluka Skupštine grada kojom je smenjen sa mesta direktora Toplane, naloženo je i da se Stojkoviću isplati razlika u zaradi. Na prvostepenu presudu pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu ima Grad Valjevo, koga je Stojković tužio zbog nezakonite smene.

Bivši direktor Toplane Ivko Stojković potvrdio je za Kolubarske.rs da je danas Viši sud doneo presudu po kojoj se poništava odluka Skupštine grada kojom je smenjen sa mesta direktora Toplane i da mu se isplti zarada, tačnije novčana razlika između zarade koju je primao kao profesor u osnovnoj školi i direktor javnog preduzeća, što po njemu iznosi oko 400.000 dinara. 

Ivka Stojkovića je 28. februara prošle godine smenila vladajuća koalicija predvođena SPS. Stojković je, tvrdeći tada da je njegova smena nezakonita jer je izabran po konkursu, poveo sudski spor pred Višim sudom u Valjevu.

Identične sporove pokrenula su još dva direktora koja je Skupština grada smenila na isti način na sednici 28. februra prošle godine. Bivši direktor JKP „Vidrak” Janko Gagić i bivša direktorka Centra za kulturu Slađana Marković su tužili Grad Valjevo zbog nezakonite smene, ali i zbog toga što nisu raspoređeni na drugo rdno mesto što su njihova javna preduzeća bila dužna da učine. Bivši direktor Toplane Ivko Stojković, za razliku od kolega iz Vidraka i Centra za kulturu, nije vodio spor za raspoređivanje na drugo radno mesto, s obzirom na to da se vratio u osnovnu školu „Desnka Maksimović”, gde je radio do imenovanja na mesto direktora Toplane. Troje direktora javnih preduzeća i ustanova su, podnoseći tužbe, rekli da su njihove smene „politički motivisane“, te da će suđenje zbog nezakonitih smena budžet Valjeva „koštati 20 miliona dinara“. 

Podsećamo, vladajuća većina Skupštine grada je 28. februara smenila i predsednika Skupštine Mihaila Jokića, koga je Upravni sud, nakon žalbe, u julu prošle godine vratio na mesto prvog čoveka gradske skupštine.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 2 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 51 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.