Divčibare staza (foto: www.divcibareinfo.com)
Divčibare staza (foto: www.divcibareinfo.com)
09.02.2015, 16:40

Na Divčibarama i snega i skijaša

č: | fb:

Na Divčibarama trenutno ima preko 40 centimetara snega. Za vikend u ovom zimskom centru borvilo je oko 1.500 gostiju, pretežno skijaša i porodica sa malom decom. U funkciji su „tanjir” ski staza kod hotela Pepa, koja je prema tvrdnji skijaša odlično pripremljena, i ski staza vučnica za decu, dok staza „Crni vrh” ne radi. Ova najduža staza na Divčibarama sa dvosednom žičarom nije radila ni jedan dan ove zimske sezone navodno jer nema dovojno snega, međutim, kako saznajemo, staza „Crni vrh” ne radi jer nije pripremljena za ovogodišnju zimsku sezonu s obzirom na to da „Valis”, koji gzduje stazom, nema dovoljno radnika da je opslužuje. Tako još jedna investicija umesto da donosi dobit, je potpuno beskorisna i pravi gubitke.

U ski stazu „Crni vrh”, dužine 850 metara, uloženo je oko dva miliona evra, a od 2010. godine, kada je Valjevo preuzelo gazdovanje „Crnim vrhom” staza je radila manje od 20 dana.

Brojnim gostima, pre svega skijašima preostje jedino „tanjir” ski staz kod hotela Pepa, gde celodnevni ski pas za odrasle košta 900 dinara, dok je cena ski karte za decu 500 dinara, koliko košta i ski pas za odraskle od 13 časova. Iznajmljivanje opreme je od 500 do 600 dinara dnevno.

Na Divčibarama očekuju veću posetu narednog vikenda, s obzirom na to da nam predstoji nekoliko neradnih dna za Dan državnosti Srbije.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 42 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...