Pranje Ulice Vuka Karadžića (foto: Kolubarske.rs)
Pranje Ulice Vuka Karadžića (foto: Kolubarske.rs)
20.02.2015, 14:36

Umivanje grada pre roka

č: | fb:

Mada nije u „opisu fabruarskog posla” radnici “Vidraka” su iskoristili tople i sunčane dane da operu gradske ulice, koje su prepune rizle i prljavštine zaostale iz zimskih dana. Vidrakove cisterne bi, prema gradskoj odluci o čistoći, na valjevskim ulicama trebalo da se pojave tek posle 15. marta. Međutim, direktor ovog javnog preduzeća Đorđe Milanović, smatra da ne treba čekati još mesec dana. “Iskoristili smo toplo vreme, bez obzira na to što Vidrak nema obavezu da pere ulice u zimskom periodu. Mnogo je rizle na centralnim gradskim saobraćajnicama, stvara se prljavština i prašina, pa je bilo neophodno oprati bar centar grada”, kaže Milanović i dodaje da to rade preko dana, dok ima sunca, jer su tokom noći niske temperature.

Već su oprane Karađorđeva od Sinđelićeve ulice do Jadra, Vuka Karadžića, ulica Vojvode Mišića do Bulevara vladike Nikolaja, Pantićeva od Jadra do Sinđeličeve ulice. Ukoliko bude sunačano i toplo, radnici “Vidraka” će sutra prati Sinđelićevu ulicu. Kada završe centralne ulice cisterne se sele u visinske delove grada.

Direktor “Vidraka” Đorđe Milanović kaže da se obično prvo peru visinski delovi grada, ali napravljen je izuzetak, jer su “želeli da iskoriste lepo vreme, kako bi oprali centar grada”.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 9 sati 45 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 12 sati 22 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara