Registracija Prijava preko FB
Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
04.06.2014, 09:18

Ministar prosvete i ambasador SAD u poseti Petnici

č: | fb:

Istraživačku stanicu Petnica danas  će posetiti ministar prosvete  dr Srđan Verbić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi. Biće to prilika da se ozvaniči početak saradnje i podrške Američke privredne komore u Srbiji Istraživačkoj stanici. Američki ambasador će otvoriti regionalni skup studenata iz Srbije i Hrvatske pod nazivom “Stvaranje savremenih lidera”.

Program o liderstvu namenjen je studentima osnovnih studija iz zemalja Jugoistočne Evrope. U saradnji sa Institutom sinergije znanosti i društva iz Hrvatske, a uz podršku ambasada SAD u Beogradu i Zagrebu, osmišljen je program koji će potencijalnim budućim liderima predstaviti postojeće lidere iz sveta biznisa, ekonomije, državne uprave, nauke i medija, i njihova iskustva.

Uvodna predavanja na seminaru će danas u 12 časova održati  ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, predsednica Američke privredne komore u Srbiji Stejsi Kenedi i ministar prosvete u Vladi Republike Srbije dr Srđan Verbić.

U Istraživačkoj stanici Petnica već su počeli letnji seminari - ksperimentalna biologija i hemija, biologija, geo nauke, astronomija i psihologija. Polaznici letnjih škola su srednjoškolci koji su ove godine prvi put učestvovali na zimskim seminarima iz neke od naučnih oblasti koje su zastupljene u obrazovnom programu Istraživačke stanice.

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu Pre 6 sati 7 minuta

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 1 komentar

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije Pre 13 sati 38 minuta

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...