Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
04.06.2014, 09:18

Ministar prosvete i ambasador SAD u poseti Petnici

č: | fb:

Istraživačku stanicu Petnica danas  će posetiti ministar prosvete  dr Srđan Verbić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi. Biće to prilika da se ozvaniči početak saradnje i podrške Američke privredne komore u Srbiji Istraživačkoj stanici. Američki ambasador će otvoriti regionalni skup studenata iz Srbije i Hrvatske pod nazivom “Stvaranje savremenih lidera”.

Program o liderstvu namenjen je studentima osnovnih studija iz zemalja Jugoistočne Evrope. U saradnji sa Institutom sinergije znanosti i društva iz Hrvatske, a uz podršku ambasada SAD u Beogradu i Zagrebu, osmišljen je program koji će potencijalnim budućim liderima predstaviti postojeće lidere iz sveta biznisa, ekonomije, državne uprave, nauke i medija, i njihova iskustva.

Uvodna predavanja na seminaru će danas u 12 časova održati  ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, predsednica Američke privredne komore u Srbiji Stejsi Kenedi i ministar prosvete u Vladi Republike Srbije dr Srđan Verbić.

U Istraživačkoj stanici Petnica već su počeli letnji seminari - ksperimentalna biologija i hemija, biologija, geo nauke, astronomija i psihologija. Polaznici letnjih škola su srednjoškolci koji su ove godine prvi put učestvovali na zimskim seminarima iz neke od naučnih oblasti koje su zastupljene u obrazovnom programu Istraživačke stanice.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 2 sati 40 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 17 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar