Registracija Prijava preko FB
Lastra (foto: Đorđe Đoković)
Lastra (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2015, 12:27

Vozovi kreću 3. marta

č: | fb:

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar ponovo će biti uspostavljen 3. marta, gotovo devet meseci posle oštećenja te pruge u poplavi, saznaju Kolubarske.rs. “To je sasvim izvesno, može eventualno da dođe do proboja roka od dan – dva”, kaže naš izvor. Toj odluci prethodio je “nenajavljeni obilazak gradilišta” generalnog direktora Železnica Srbije Miroslava Stojčića na 88. kilometru Barske pruge u kanjonu Gradca, između Valjeva i Lastre.

Situacija na gradilištu neuporedivo je bolja u odnosu na stanje početkom februara. U finalnoj fazi radova neophodno je omogućiti nadležnim komisijama uslove za pregled radova, kako bi se stvorili uslovi za brzo uspostavljanje saobraćaja.

Poslednji voz klisurom reke Gradac na Barskoj pruzi prošao je 15. maja prošle godine posle čega je došlo do poplava, koje su trasu oštetile na nekoliko mesta, a najozbiljniji odroni i klizišta bili su na 81. i 88. od Vreoca.

Sanacija prvog klizišta na 81. kilometru Barske pruge završena je 7. februara, kada je kolosek postavljen u dužini od oko 220 metara. U toku je finiš radova na sanaciji klizišta na 88. kilometru Barske pruge, gde je odneto gotovo čitavo brdo ispod pruge, a dodatan problem bile su velike vode rečice Suvaje.

Vozovi  od Beograda do Bara mesecima su saobraćali obilazno, preko Mladenovca, Lapova, Stalaća, Kraljeva i Požege. Deo pruge između Lazarevca i Lajkovca saniran je ranije, pa je Valjevo ponovo železničkim saobraćajem povezano sa Beogradom.

 

Aktuelno

Autobusi na miting SNS u Beograd (foto: Đorđe Đoković)
Dvadesetak autobusa krenulo ka Beogradu Pre 1 dan 3 sati

Valjevski naprednjaci otputovali na miting

Na miting Srpske napredne stranke, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", danas je iz Valjeva ka Beogradu krenulo dvadesetak autobusa. Jutros su u parku, koji se nalazi pored parkinga, ispisani...  · 15 komentara