Sednica Skupštine grada (foto: Kolubarske.rs)
Sednica Skupštine grada (foto: Kolubarske.rs)
27.02.2015, 15:45

Osporavana nagrada za Milana Mihailovića

č: | fb:

Odbornici Skupštine grda prihvatili su predlog komisije za dodelu godišnjih nagrada Grada Valjeva najboljim pojedincima i kolektivima, koje će biti uručene na Dan Valjeva, 20. marta. U oblasti medicine i socijalne zaštite dobitnik je dr Branko Budimirović, u oblasti vaspitno obrazovni rad nagrađena je Milica Ostojić direktorki škole u Brankovini, za stvaralaštvo učenika i studenata nagrada je pripala Davidu Koprivici, u oblasti umetnosti KUD „Abrašević", za sport nagrađen je član RK "Mladost" Marko Jovanović i za oblast kultura i informisanje godišnje priznanje pripalo je Slobodanu Rakoviću, novinaru. Ove godine komisija se odlučila i za dve specijalne nagrade i to za životno delo dr Vojislavu Andriću, direktoru Valjevske gimnazije i za humanost, plemenitost i hrabrost Milanu Mihailoviću, načelniku Odeljenja za vnredne situacije Kolubarskog okruga.

Komisija je Skupštini grada predložila da se godišnje nagrade dodele u šest, od devet, oblasti, jer kandidata za privredu i arhitektura, urbanizan i zaštita životne sredine nije bilo, dok predlog za oblast nauka, inovcija i pronalazaštvo, komisija nije smatrala dovoljno dobrim da bi dobio najveće priznanje Grada.

Naprednjaci: Milan Mihailović ne zaslužuje nagradu Grada Valjeva

Najviše polemika među odbornicima izazvao je predlog da nagradu Grada Valjeva dobije Milan Mihailović načelnik Odeljenja za vnredne situacije Kolubarskog okruga. Odbornici SNS smatraju da Milan Mihailović ne zaslužuje najveće priznanje Grada, jer je, kako su naveli, protiv njega Unutrašnja kontrola MUP-a Srbije, još prošle godine, podnela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja.

Odbornici SNS, kao i predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić, tražili su da se donošenje odluke o dobitnicima godišnje nagrade odloži na nekoliko dana, kako bi se preispitao predlog komisije da Mihailović bude među nagrađenima i to u trenutku kad je protiv njega  pokrenut krivični postupak zbog zloupotrebe službenog položaja, a suđenje je zakazano za 19. mart. Međutim većina odbornika, njih 26, je taj predlog odbila, tako da su svi predloženi kandidati “prošli u paketu”. Odbornici SNS su istakli da ostali kandidati, koji su predloženi za godišnju nagradu, to priznanje zavređuju, ali zbog predloga da među nagrađenima bude i Milan Mihailović, nisu podržali ostale predloge o kojima se skupština izjašnjavala „u paketu”. 

Milana Mihailovića su za godišnju nagradu predložile kolege, tačnije Odeljenje za vnredne situacije Kolubarskog okruga, i gradonačelnik Stanko Terzić, zamenik i pomoćnik gradonačelnika Žarko Kovač i Milorad Ilić. Gradski čelnici koji su predložili Mihailovića danas su, obrazlažuči razloge zbog kojih su kandidovali za godišnju nagradu načelnika Odeljenja za vnredne situacije, naglasili da im nije poznato da je protiv Milana Mihailovića pokrenut krivični postupak i da su to saznali tek danas pred početak sednice. Oni su naglasili da je "svako nevin, dok se ne dokaže suprotno".

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici su prihvatili predlog da Miloša Teodosić bude proglašen za počasnog građanina Valjeva. Čula se i dilema da li je logično da neko ko je rođen u Valjevu dobije titulu počasnog građanina?

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 20 sati 7 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara