Registracija Prijava preko FB
Sudar drezina  (foto: Đorđe Đoković)
Sudar drezina (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2015, 17:33

Motorovođa u bolnici

č: | fb:

U sudaru dve drezine na pruzi Beograd-Bar, na mostu kod Njegoševe ulice na izlasku iz Valjeva ka Gradcu, povređeno je desetak radnika, a jedan od motorovođa je zbog povreda zadržan u bolnici. Do sudara je došlo oko 14.30 sati, a motorovođa Ž. P. (40) iz Lajkovca, prema prvim nalazima, ima prelom ključne kosti i nekoliko rebara. Lekari su ga zadržali na Odeljenu poluintenzivne nege Valjevske bolnice zbog praćenja njegovog daljeg stanja, te da bi bila zaokružena kompletna dijagnostika. 

Ostali radnici, uglavnom rukovaoci mašina koje rade na sanaciji Barske pruge, na odronu na 88. kilometru (od Resnika) kod Lastre, lakše su se povredili prilikom iskakanja iz drezina kada su videli da će doći do sudara. Ipak, najviše sreće, saznajemo, imao je suzovač u jednoj od drezina, kojem je kašika od malog bagera, koji je bio transportovan, posle sudara i uletanja u kabinu, prošla tik pored glave.

Kašika bagera u kabini drezine

Kašika bagera u kabini drezine (Foto: Đorđe Đoković)

Čeka se uviđaj specijalne komisije Železnica Srbije, koja dolazi iz Požege. Po svemu sudeći, pogrešio je dežurni otpravnik vozova na stanici u Valjevu, koji je „pustio“ drezinu ka Lastri iako je bio obavešten da je na (jedinom) koloseku drezina (manji vučni voz), koji se već kretao iz Lastre. Iako su obe drezine išle brzinom 20-30 km/sat, njima treba po 300-400 metara da se zaustave „kada se ugledaju“, pa je „sudar bio neminovan“.

Sudar drezina

Sudar drezina (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na 88. km Barske pruge, kod Lastre, privedeni su kraju, a sinioć je, na sastanku sa čelnicima JP Železnice Srbije, dogovoreno da se saobraćaj između Beograda i Bara, posle devet meseci prekida nakon majskih poplava 2014, pusti u četvrtak, 5. marta.

Aktuelno

Autobusi na miting SNS u Beograd (foto: Đorđe Đoković)
Dvadesetak autobusa krenulo ka Beogradu Pre 1 dan 2 sati

Valjevski naprednjaci otputovali na miting

Na miting Srpske napredne stranke, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", danas je iz Valjeva ka Beogradu krenulo dvadesetak autobusa. Jutros su u parku, koji se nalazi pored parkinga, ispisani...  · 15 komentara