Biblioteka u Petnici (foto: Nikola Božić)
Biblioteka u Petnici (foto: Nikola Božić)
03.03.2015, 15:22

Donacija knjiga Petnici

č: | fb:

Zadužbina Andrejević iz Beograda poklonila je Istraživačkoj stanici Petnica 300 knjiga iz svog izdavačkog opusa. Zadužbinu Andrejević osnovali su 1994. godine profesor dr Dušanka i dr Kosta Andrejević koji su rukovodeći se činjenicom da je najteže javnosti predstaviti prvo verifikovano naučno delo – magistarsku tezu, doktorsku disertaciju, specijalistički rad ili naučnu studiju, na ovaj način pokušali da daju sistematsku i trajnu podršku i pomoć perspektivnim naučnicima.

Poklonjene knjige iz edicija „Academia“, „Dissertatio“ i „Initium“ su smeštene u biblioteku Istraživačke stanice Petnica i na raspolaganju su učenicima, nastavnicima, naučnicima, kao i svima drugima koji dođu u Petnicu za njihov rad.

Petnička biblioteka je druga najveća naučna biblioteka u našoj zemlji, odmah iza Univerzitetske u Beogradu. Polaznicima programa u Petnici na raspolaganju je 40.000 naučnih knjiga, elektronskih izdanja i baza međunarodnih naučnih radova koja je preko nacionalnog servisa „KoBSON“ dostupna na Internetu.

Okrugli sto u Petnici

U Istraživačkoj stanici Petnica u četvrtak u 14 časova biće organizovan okrugli sto na temu: „Napredno naučno obrazovanje i neprekidna podrška nadarenim učenicima”. Govoriće Filipe Buskin, nekadašnji EU komesar za istraživanje, dr Aleksandar Belić, državni sekretar za nauku i Vigor Majić, direktor IS Petnica.

Aktuelno