Registracija Prijava preko FB
SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2014, 09:35

Kupanje u Petnici zavisi od Ministarstva

č: | fb:

Ovogodišnja sezona kupanja u SRC Petnica počeće 10. juna, a cene ulaznice ostaće iste kao i prošle godine. Međutim, ukoliko uskoro ne stigne odgovor  Ministarstva regionalnog razvoja  i lokalne samouprave  na zahtev UFK „Valis“ da angažuje  sezonske radnike, među kojima su čuvari, čistačice, ali i spasioci,  početak sezone biće doveden u pitanje, upozorava direktor Aleksandar Mijailović.

Prvi dopis Ministarstvu  smo poslali u februaru, tačnije popunili smo obrazac sa zahtevom za prijem 19 sezonskih radnika. Po zakonu možemo da zaposlimo deset posto radnika u odnosu na postojeći broj  zaposlenih, a trenutno ih je u „Valisu“ 15. To znači da možemo zaposliti jedno i po lice, što je smešno za sezonske poslove u Petnici. Zato smo zahtev podneli još u fenruaru, međutim četiri meseca nema odgovora - kaže direktor „Valisa“.

SRC Petnica

SRC Petnica (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na plastifikaciji bazena, koji su počeli pre dve nedelje, su završeni, sledi čišćenje i punjenje, tatako da će SRC Petnica  biti otvoren od utorka, najavljuje direktor „Valisa“ Aleksandar Mijailović verujući da će do tada stići pozitivan odgovor iz Ministarstva. On pojašnjava da sezona kupanja nije počela 1. juna zbog toga što su poplave omele početak radova koji su kasnili dest dana.

Plastifikacija u koju je uloženo 5,2 miliona dinara  je preduslov za postavljanje balona što je planirano za jesen, nakon završetka sezone, najverovatnije 15. septembra,  kaže direktor „Valisa“ Aleksandar Mijailović.

I ove godine cena celodnevne ulaznice biće  200 dinara, popodnevna od 15 časova koštaće 150 dinara, dečja (do 7 godina) će koštati 100 dinara. Mesečna pretplata biće 1800 dinara, dok će posetioci sezonsku ulaznicu plaćati 3.600 dinara.

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 1 dan 4 sati

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 1 dan 5 sati

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...