Registracija Prijava preko FB
Kolubara kod Granda (foto: Đorđe Đoković)
Kolubara kod Granda (foto: Đorđe Đoković)
07.03.2015, 10:04

Da li su preduzete sve mere zaštite od poplava?

č: | fb:

Na teritoriji grada Valjeva više nije na snazi crveni meteo alarm, a vodostaj Kolubare je u opadanju. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je izjavio da za sada, nema opasnosti od izlivanja Kolubare Otuda pitanje za Kovača da li je gradsko rukovodstvo preduzelo sve mere kako se ne bi ponovile majske poplave?, ali problema može biti kada počne da se otapa sneg.

“Preduzeće Erozija, koje radi na sanaciji korita Kolubare, je zaštitilo sve delove obaloutvrde, koji još uvek nisu sređeni, krupnim kamenom kako bi se zaštitila obala u slučaju naleta velike vode. Erozija je u potpunoj pripravnosti, radi na punjenju džakova sa peskom u slučaju da bude proglađena vanredna odbrana od poplava, kako bi bio napravljen zaštitini bedem na najkritičnijim mestima u gradu. U pripravnosti su i građevinska preduzeća, koja imaju mehanizaciju”, navodi zamenik gradonačelnika mere koje su preduzete kako bi se sprečile, eventualne, poplave kada počne da se topi sneg sa valjevskih planina, koji je ovih dana napadao i do metar.

Kovač navodi da je u toku izrada elaborata, “razmišlja se o izgradnji zaštitnog zida visine 1,20 metara, u parku na Jadru, gde je rečno korito najniže, kako bi se sprečilo izlivanje Kolubare”.

“Preduzimamo sve one mere koje su u skladu sa našim ingerencijama”, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. On podseća da su vodotokovi prvog i drugog reda očišćeni i dobro pripremljeni za prihvat veće količine vode. Takođe, u proteklih godinu dana, očišćena je i kišna kanalizacija, tako da ne bi trebalo da bude problema sa vodom na gradskim ulicama. 

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 11 sati 1 minuta

Obećavam po kućama

"Nije u prirodi politike da najbolji čovek bude izabran. Najbolji čovek ionako ne želi da upravlja svojim sugrađanima", Džordž Mekdonald.   U zemlji osrednjih najbolji nikada neće dobiti...

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić (foto: Dragan Belajac Džagi)
Snimljeni prvi kadrovi Pre 1 dan 7 sati

Ub srce serije "Kamiondžije 3"

U Ubu su snimljeni prvi kadrovi igrane serije "Kamiondžije 3", a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Reditelj Čolović kaže da nova...  · 9 komentara