Monsinjor Stanislav Hočevar i Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
Monsinjor Stanislav Hočevar i Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2014, 12:54

Karitasova pomoć 150.000 evra

č: | fb:

Valjevo su danas posetili visoki zvaničnici Katoličke crkve, apostolski nuncije Orlando Antonini, ambassador Vatikana u Srbiji i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, koji su sa predstavnicima Karitasa u Srbiji doneli humanitarnu pomoć.

Kako je rečeno novinarima, Karitas u Srbiji dobio je prvu pomoć od 50.000 evra, a u narednim danima nekoliko opština i gradova dobiće million evra pomoći u hrani, sredstvima za higijenu… Valjevo iz tog kontighenta pomoći može da računa na 150.000 evra. Tu pomoć dobiće još Šabac, Krupanj, Ub i Obrenovac. Kao opšštine kojima treba pomoći zbog razmera katastrofe pomenuti su i Smederevska Palanka, Svilajnac, Paraćin, Ćuprija…

Monsinjor Orlando Antonioni

Monsinjor Orlando Antonioni (Foto: Đorđe Đoković)

Takođe, najavljena je i pomoć u stočnoj hrani, a u narednih nekoliko meseci u Srbiji će humanitarci Karitasa započeti program rehabilitacije stanovništva postradalog u poplavama, koja će u Valjevu obuhvatiti do 1.000 porodica.  Karitas je u Valjevu i okolini već pomogao oko 300 porodica.

Visoki zvaničnici Katoličke crkve pozvali su na solidarnost i zbližavanje u nesreći, poput one koju je pokazao Karitas u Austriji, uz podsećanje da je papa Franja “u svojim molitvama, u dva navrata pozvao sve ljude dobre volje da pomognu narodus Srbije”.

Aktuelno

Plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Na "Abro festu" Pre 10 sati 15 minuta

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 (foto: )
PR Pre 1 dan 7 sati

Matalac časti - pokloni, popusti...

U utorak, 26. septembra Metalac će biti domaćin prezentacije u Valjevu ispred svog prodajnog objekta u ulici Vuka Karadžića 30, od 10 do 17 časova. Pored vrednih poklona i popusta, čekaju vas...  · 2 komentara