Registracija Prijava preko FB
Srđan Verbić otvorio Konferenciju (foto: Nikola Božić)
Srđan Verbić otvorio Konferenciju (foto: Nikola Božić)
15.03.2015, 17:10

Verbić: Nauka da bude efikasna, ali i kreativna

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici Petnica danas je otvorena IV Svetska konferencija mladih ekologa, koja  je okupila 110 učesnika iz 26 zemalja sa šest kontinenata, a namenjena je studentima na master i doktorskim studijama iz oblasti zaštite životne sredine.

Konferenciju, koju je organizovalo Svetsko društva za toksikologiju i hemiju životne sredine, otvorio je dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. On je poručio da nauka mora biti efikasna, ali i kreativna.

„Konferencije poput ove, koje organizuju studenti za studente, su važne jer omogućavaju diskusiju među mladim ljudima bez straha od reakcije autoriteta i mentora. Zbog toga se mnoge nove, dobre i kreativne ideje mogu roditi na takvim mestima. Pozivam sve goste da učestvuju u otvorenim i kritičkim diskusijama tokom trajanja Konferencije, da se nakon toga vrate u svoje institucije i isprobaju sve ideje. A onda ih pozivam da ponovo dođu u Srbiju, jer su uvek dobrodošli”, rekao je ministar Verbić.

Svetska konferencija mladih ekologa

Svetska konferencija mladih ekologa (Foto: Nikola Božić)

Direktor SETAC Evrope dr Bart Bosveld rekao je da je oduševljen Istraživačkom stanicom Petnicom, kao i domaćinom, “jer na pravi način brine o mladima koji vole nauku, od ranog perioda, pa sve do doktorksih studija”.

Na otvaranju Svetske konferencije mladih ekologa govorili su i dr Gertie Arts (potpredsednik Saveta SETAC Europe), Vigor Majić (direktor ISP) i predstavnici organizacionog odbora.

 

Aktuelno

Razgovori pod lipom (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
"Razgovori pod lipom" Pre 22 sati 15 minuta

Sezona lova na neistomišljenike

Sezoni lova na neistomišljenike koja je otvorena dolaskom na vlast Aleksandra Vučića priključuli su se i valjevski naprednjaci. O progonu neistomišljenika večeras će pod lipom od 20 časova govoriti...