Registracija Prijava preko FB
Srđan Verbić otvorio Konferenciju (foto: Nikola Božić)
Srđan Verbić otvorio Konferenciju (foto: Nikola Božić)
15.03.2015, 17:10

Verbić: Nauka da bude efikasna, ali i kreativna

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici Petnica danas je otvorena IV Svetska konferencija mladih ekologa, koja  je okupila 110 učesnika iz 26 zemalja sa šest kontinenata, a namenjena je studentima na master i doktorskim studijama iz oblasti zaštite životne sredine.

Konferenciju, koju je organizovalo Svetsko društva za toksikologiju i hemiju životne sredine, otvorio je dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. On je poručio da nauka mora biti efikasna, ali i kreativna.

„Konferencije poput ove, koje organizuju studenti za studente, su važne jer omogućavaju diskusiju među mladim ljudima bez straha od reakcije autoriteta i mentora. Zbog toga se mnoge nove, dobre i kreativne ideje mogu roditi na takvim mestima. Pozivam sve goste da učestvuju u otvorenim i kritičkim diskusijama tokom trajanja Konferencije, da se nakon toga vrate u svoje institucije i isprobaju sve ideje. A onda ih pozivam da ponovo dođu u Srbiju, jer su uvek dobrodošli”, rekao je ministar Verbić.

Svetska konferencija mladih ekologa

Svetska konferencija mladih ekologa (Foto: Nikola Božić)

Direktor SETAC Evrope dr Bart Bosveld rekao je da je oduševljen Istraživačkom stanicom Petnicom, kao i domaćinom, “jer na pravi način brine o mladima koji vole nauku, od ranog perioda, pa sve do doktorksih studija”.

Na otvaranju Svetske konferencije mladih ekologa govorili su i dr Gertie Arts (potpredsednik Saveta SETAC Europe), Vigor Majić (direktor ISP) i predstavnici organizacionog odbora.

 

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
Trupni portret 18.09.2019

Vučić jedini ima plan – zove se "Nijedan"

Najzad će agonija, zvana problem Kosova, bude rešena. Pošto je sve ostalo rešeno zahvaljujući Vučiću, i ovo će, kao što je očekivano, bude rešeno zahvaljujući Vučiću. On je, a ko bi, složio sve...  · 2 komentara

Radovi na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
Ponovo raspisan tender koji je uspešno okončan pre pet meseci 18.09.2019

“Dupla” javna nabavka

Gradska uprava je pre šest dana raspisala javnu nabavku - zamena granitnih kocki u gradu. Identična javna nabavka, sa identičnom tehničkom specifikacijom, ali drugačijeg naziva, okončana je pre pet...  · 10 komentara