Srđan Verbić otvorio Konferenciju (foto: Nikola Božić)
Srđan Verbić otvorio Konferenciju (foto: Nikola Božić)
15.03.2015, 17:10

Verbić: Nauka da bude efikasna, ali i kreativna

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici Petnica danas je otvorena IV Svetska konferencija mladih ekologa, koja  je okupila 110 učesnika iz 26 zemalja sa šest kontinenata, a namenjena je studentima na master i doktorskim studijama iz oblasti zaštite životne sredine.

Konferenciju, koju je organizovalo Svetsko društva za toksikologiju i hemiju životne sredine, otvorio je dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. On je poručio da nauka mora biti efikasna, ali i kreativna.

„Konferencije poput ove, koje organizuju studenti za studente, su važne jer omogućavaju diskusiju među mladim ljudima bez straha od reakcije autoriteta i mentora. Zbog toga se mnoge nove, dobre i kreativne ideje mogu roditi na takvim mestima. Pozivam sve goste da učestvuju u otvorenim i kritičkim diskusijama tokom trajanja Konferencije, da se nakon toga vrate u svoje institucije i isprobaju sve ideje. A onda ih pozivam da ponovo dođu u Srbiju, jer su uvek dobrodošli”, rekao je ministar Verbić.

Svetska konferencija mladih ekologa

Svetska konferencija mladih ekologa (Foto: Nikola Božić)

Direktor SETAC Evrope dr Bart Bosveld rekao je da je oduševljen Istraživačkom stanicom Petnicom, kao i domaćinom, “jer na pravi način brine o mladima koji vole nauku, od ranog perioda, pa sve do doktorksih studija”.

Na otvaranju Svetske konferencije mladih ekologa govorili su i dr Gertie Arts (potpredsednik Saveta SETAC Europe), Vigor Majić (direktor ISP) i predstavnici organizacionog odbora.

 

Aktuelno

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 13 sati 41 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...

Devojke sa Štranda (foto: )
Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Pre 16 sati 8 minuta

Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.