Zorana Mihajlović u šalteer sali Gradske uprve (foto: www.valjevo.rs)
Zorana Mihajlović u šalteer sali Gradske uprve (foto: www.valjevo.rs)
17.03.2015, 13:26

Banula nenajavljena, pa otišla u Lastru

č: | fb:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović danas je nenajavljeno posetila Gradsku upravu u Valjevu kako bi se uverila u to kako se sprovodi izmenjeni Zakon o planiranju i izgradnji. Kako je saopšteno iz PR službe Gradske uprave, ministarka se uvrila da se izmene zakona „sprovode u skladu sa propisima, da je šalter uredno obeležen, službena lica u potpunosti upoznata sa novim obavezama, a obrasci pravilno sortirani“.

U saopštenju PR službe je takođe napisano kako je ministarka razgovarala "sa Dragicom Tripunovski, službenicom koja radi na šalteru, Jasnom Avramović Aleksić, načelnicom Odeljenja za urbanizam i Aleksandrom Vujićem Subotićem, načelnikom jedne od dve Gradske uprave".

Zbog „nenajavljene posete“ lokalni mediji i dopisnici beogradskih glasila nisu bili pozvani, pa su u to vreme na Železničkoj stanici bar pola sata čekali ministarku kako bi „direktorskom drezinom“ išli do Lastre u obilazak Barske pruge. Ministarku su u šalter sali pratili potčinjeni joj činovnici i samo jedna (pretpostavljamo Tanjugova) TV ekipa, kojoj je dala izjavu, čijih detalja nema u današnjem saopštenju PR službe.

Dobro je da je nadležna službenica bila na radnom mestu, a ne, kojim slučajem, na pauzi ili u WC-u. Potom su i načelnici „strčali“ sa svojih spratova.

Do sada podneto šest zahteva

U Odeljenju za urbanizam, Kolubarskim.rs je rečeno da je od 2. marta podneto šest zahteva za lokacijsku dozvolu - četiri su „zaključkom“ odbijena kao nekompletna, jedan je trenutno u Gradskom katastru nepokretnosti, a jedan je prosleđen Elektrodistribuciji i Vodovodu. Gradski činovnici, dakle, sada po službenoj dužnosti pribavljaju potrebne papire umesto građana, odnosno investitora. Pojašnjeno nam je kako se nepotpuni zahtevi odbijaju zaključkom kako podnosioci ne bi ponovo plaćali propisane takse, socijalni momenat je u pitanju.

Jasna Aleksić

Jasna Aleksić (Foto: Đorđe Đoković)

„Institucije u Valjevu, koje postupaju u ovom poslu, elektronski su odavno umrežene, nabavljeni su i programi, ali je do zastoja u njihovoj primeni iz nejasnih razloga došlo posle 2008. godine. Za sada sve dobro funkcioniše, prilagođavamo se i mi i građani, koji shvataju da, ipak, nije sve do nas“, rekla je Kolubarskim.rs načelnica Jasna Avramović Aleksić.

Dodala je kako projektant od početka mora da bude uključen i da se uz zahtev za lokacijsku dozvolu praktično preda gotovo idejno rešenje, što praktično znači da projektant mora da zna šta se na toj parceli može graditi. U slučaju „probijanja“ zakonskih rokova nadležni za to podnose prekršajne prijave, kazala je Avramović Aleksić.

Ministarka Mihajlović je danas zaposlenima u tom delu Gradske uprave poklonila prigodne postere i ostavila kontakt telefone ukoliko im eventualno zatreba pomoć. Potom je otišla na Železničku stanicu, a u Lastri posetila dojučerašnje gradilište na sanaciji Barske pruge oštećene majskim poplavama 2014, gde je razgovarala sa novinarima. Iz Lastre se, sa saradnicima, direktorskom drezinom vratila u Valjevo, odakle je službenim automobilom otišla na VTV.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 50 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 50 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar