Mateja Manojlović (foto: Đorđe Đoković)
Mateja Manojlović (foto: Đorđe Đoković)
19.03.2015, 21:37

Posmatranje pomračenja Sunca

č: | fb:

Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“ pratiće delimično pomračenje Sunca, a priliku da prate tu, ne tako čestu pojavu, imaće i građani Valjeva. Mateja Manojlović iz Astronomske  grupe istraživača najavljuje da će u ovoj nesvakidašnjoj pojavi moći da uživaju svi oni koji se sutra ( u petak) u 9.30 časova nađu na platou Centra za kulturu.

“Građani, koji ranije nisu imali priliku da posmatraju Sunce teleskopom imaće to zadovoljstvo, ali još spektakularnije, posmatraće pomračenje Sunca. Posetioci će, pored toga što će gledati kroz teleskop ili naočare sa filterima koji štite od sunčevog zračenja, moći da čuju nešto o tome kako do te pojave dolazi, kao i da saznaju kako se ona fotografiše”, objašnjava Mateja Manojlović.

 “Ukoliko sutra ne bude sunčan dan i lepo vreme, mi ćemo biti uporni, ali ako ostane dosledno svojoj ružnoći, iskoristićemo vreme da edukujemo sugrađane o astronomiji”, kaže Mateja, koji ipak veruje da će sutra biti idealan dan za posmatranje pomračenja Sunca.

U organizaciji programa, koji će trajati do 12,30  učestvuju članovi Astronomske grupe.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 51 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 19 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...