Registracija Prijava preko FB
Slobodan Arsenijević (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Arsenijević (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2015, 15:44

Arsenijević više nije upravnik KPZ za maloletnike

č: | fb:

Slobodan Arsenijević više nije upravnik Kazneno popravnog zavoda za maloletnike u Valjevu, zbog odlaska u penziju. Za v.d. upravnika biće postavljen Ljubisav Pantelić, načelnik službe obezbeđenja u Kazneno popravnom zavodu za maloletnike. Iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija još uvek nije stiglo rešenje o izboru Aresenijevićevog naslednika, a prema našim saznanjima Pantelić, koji za dve godine odlazi u penziju, biće na čelu Kazneno popravnog zavoda do izbora novog upravnika, koji bi trebalo da bude zabran po konkursu.

Slobodan Arsenijević je specijalni pedagog i porodični terpeut, koji je od 1984. radio na poslovima resocijalizacije osuđenih lica u Kazneno popravnom zavodu Valjevo. Nekoliko godina je radio kao zatvorski vaspitač, a poslednjih devet godina bio je upravnik valjevskog zatvora. Aresenijević je već bivao penzionisan, pre pet godina, uz obrazloženje da ispunjava uslove za odlazk u penziju, da bi nedugo potom, kako je objašnjeno, zbog velikog iskustva i znanja, ponovo bio angažovan na mestu prvog čoveka valjevskog Kazneno popravnog zavoda.

Za vreme mandata Arsenijevića, i zahvaljujući njegovom zalaganju, početkom maja prošle godine je u Kazneno popravnom zavodu počela rekonstrukcija i izgradnja objekata ukupne površine 6.500 kvadratnih metara, koji sa 3,2 miliona evra finansira Vlada Norveške. Radovi bi, kako je najavio direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović prilikom potpisivanja ugovora, trebalo da budu završeni za dve godine. Ostaje nejasno zbog čega je na polovini važnog i velikog posla, koji finansira Vlada Norveške, a u čijoj realizaciji učestvuje od početka upravnik Kazneno popravnog zavoda u Valjevu, Slobodan Arsenijević po drugi put penzionisan? 

Aktuelno

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka 4.06.2020

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...