Slobodan Arsenijević (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Arsenijević (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2015, 15:44

Arsenijević više nije upravnik KPZ za maloletnike

č: | fb:

Slobodan Arsenijević više nije upravnik Kazneno popravnog zavoda za maloletnike u Valjevu, zbog odlaska u penziju. Za v.d. upravnika biće postavljen Ljubisav Pantelić, načelnik službe obezbeđenja u Kazneno popravnom zavodu za maloletnike. Iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija još uvek nije stiglo rešenje o izboru Aresenijevićevog naslednika, a prema našim saznanjima Pantelić, koji za dve godine odlazi u penziju, biće na čelu Kazneno popravnog zavoda do izbora novog upravnika, koji bi trebalo da bude zabran po konkursu.

Slobodan Arsenijević je specijalni pedagog i porodični terpeut, koji je od 1984. radio na poslovima resocijalizacije osuđenih lica u Kazneno popravnom zavodu Valjevo. Nekoliko godina je radio kao zatvorski vaspitač, a poslednjih devet godina bio je upravnik valjevskog zatvora. Aresenijević je već bivao penzionisan, pre pet godina, uz obrazloženje da ispunjava uslove za odlazk u penziju, da bi nedugo potom, kako je objašnjeno, zbog velikog iskustva i znanja, ponovo bio angažovan na mestu prvog čoveka valjevskog Kazneno popravnog zavoda.

Za vreme mandata Arsenijevića, i zahvaljujući njegovom zalaganju, početkom maja prošle godine je u Kazneno popravnom zavodu počela rekonstrukcija i izgradnja objekata ukupne površine 6.500 kvadratnih metara, koji sa 3,2 miliona evra finansira Vlada Norveške. Radovi bi, kako je najavio direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović prilikom potpisivanja ugovora, trebalo da budu završeni za dve godine. Ostaje nejasno zbog čega je na polovini važnog i velikog posla, koji finansira Vlada Norveške, a u čijoj realizaciji učestvuje od početka upravnik Kazneno popravnog zavoda u Valjevu, Slobodan Arsenijević po drugi put penzionisan? 

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 50 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara