Trafostanica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Trafostanica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
07.06.2014, 09:37

Sistem izdržao poplave

č: | fb:

Valjevo ni tokom majskih poplava nije imalo većih problema u snabdevanju električnom energijom s obzirom na ozbiljnost situacije koja nas je tada zadesila, izjavio je za Kolubarske.rs direktor Distribucije, Zoran Nikolić.

- Spasao nas je dobro koncipiran sistem „prstenastog“ snabdevanja 35 kV trafostanica, koje su omogućavale napajanje energijom sa one strane, koja nije bila ugrožena iako je Kolubara „preselila“ naše 35 kV kablove postavljene pored korita reke – pojašnjava Nikolić.

Ipak, problema je bilo u Sedlarima i naselju Veselinovići kod KP Doma, gde su Jablanica i Obnica „učinile svoje“, pa su, uz ova dva dela grada, ugroženi bili i izvorište Gradskog vodovoda na Pakljama, kao i dalekovod Valjevo - Poćuta. Takođe, Gradac je potopio crpnu stanicu Vodovoda na Pločama, a „zaribale“ su i pumpe na seoskom vodovodu „Prskavac“. Ekipe Distribucije su odmah rešavale nastale probleme, pa vodosnabdevanje Valjeva nije ozbiljnije dovođeno u pitanje.

Teško do spiskova oštećenih

U Distribucioji smo  saznali i to da su u Gradskoj upravi dodatno intervenisali kako bi dobili spiskove Valjevaca, čije su kuće srušene ili oštećene klizištima, odnosno bile poplavljene, kako bi ti ljudi mogli da dobiju određene povlastice EPS-a. Za razliku od ažurnosti u opštinskim upravama Uba, Osečine i Mionice, iz Gradske uprave u Valjevu su prvobitno tražili zvanično, pismeno obraćanje ED, pa je stvar ubrzao Žarko Kovač, zamenik gradonačelnika, kako zbog tesnih rokova ne bili oštećeni Valjevci, koji su stradali od poplava i klizišta.

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan 1 sati

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 1 dan

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 11 komentara