Trafostanica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Trafostanica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
07.06.2014, 09:37

Sistem izdržao poplave

č: | fb:

Valjevo ni tokom majskih poplava nije imalo većih problema u snabdevanju električnom energijom s obzirom na ozbiljnost situacije koja nas je tada zadesila, izjavio je za Kolubarske.rs direktor Distribucije, Zoran Nikolić.

- Spasao nas je dobro koncipiran sistem „prstenastog“ snabdevanja 35 kV trafostanica, koje su omogućavale napajanje energijom sa one strane, koja nije bila ugrožena iako je Kolubara „preselila“ naše 35 kV kablove postavljene pored korita reke – pojašnjava Nikolić.

Ipak, problema je bilo u Sedlarima i naselju Veselinovići kod KP Doma, gde su Jablanica i Obnica „učinile svoje“, pa su, uz ova dva dela grada, ugroženi bili i izvorište Gradskog vodovoda na Pakljama, kao i dalekovod Valjevo - Poćuta. Takođe, Gradac je potopio crpnu stanicu Vodovoda na Pločama, a „zaribale“ su i pumpe na seoskom vodovodu „Prskavac“. Ekipe Distribucije su odmah rešavale nastale probleme, pa vodosnabdevanje Valjeva nije ozbiljnije dovođeno u pitanje.

Teško do spiskova oštećenih

U Distribucioji smo  saznali i to da su u Gradskoj upravi dodatno intervenisali kako bi dobili spiskove Valjevaca, čije su kuće srušene ili oštećene klizištima, odnosno bile poplavljene, kako bi ti ljudi mogli da dobiju određene povlastice EPS-a. Za razliku od ažurnosti u opštinskim upravama Uba, Osečine i Mionice, iz Gradske uprave u Valjevu su prvobitno tražili zvanično, pismeno obraćanje ED, pa je stvar ubrzao Žarko Kovač, zamenik gradonačelnika, kako zbog tesnih rokova ne bili oštećeni Valjevci, koji su stradali od poplava i klizišta.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 30 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 19 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.