Desankin venac (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Desankin venac (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
10.04.2015, 10:10

Olakšana kupovina Radio Valjeva

č: | fb:

Gradsko veće je donelo odluku da umanji vrednost Radio Valjeva za obaveze koje ovo javno preduzeće ima, kako bi lakše bilo privatizovano. Kapital Radio Valjeva procenjen je na 3.021.000 dinara a obaveze prema državi i poveriocima su 2,85 miliona dinara.

“Država je umanjila vrednost preduzeća za obaveze i time učinila pogodnost onome ko kupuje Radio Valjevo kako ne bi morao da plaća skoro šest milioina dinara. Na ovaj način se olakšava kupovina”, rekao je zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. Budući vlasnik za kupovinu Radio Valjevo će izdvojiti 175.000 dinara uz obavezu otplate duga, koji trenutno iznosi 2,85 miliona dinara.

Javno preduzeće Radio Valjevo već nekoliko godina je u postupku privatizacije, ali nijedan od dva pokušaja prodaje 2009. i 2010. godine nije uspeo. Novi Zakon o privatizaciji donet je 2014. godine gde je propisano da osnivač treba da donese odluku o modelu i metodi privatizacije, jer je u pitanju javna svojina. 

Agencija za privatizaciju, na osnovu Zakona o javnom informisanju, objavila je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju 73 medija, među njima su 64 u vlasništvu lokalnih samouprava. Postupak privatizacije lokalnih medija koji se finansiraju iz budžeta mora biti okončan do 1. jula 2015. godine.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...