Dom kulture (foto: Đorđe Đoković)
Dom kulture (foto: Đorđe Đoković)
07.06.2014, 10:15

Pobednik Martin Pantović iz Kraljeva

č: | fb:

Srednjoškolac Martin Pantović  iz  Kraljeva pobednik  je 46. Republičke smotre  recitatora "Pesniče naroda mog" održanoj u Valjevu.

Drugo mesto kod srednjoškolaca pripalo je Irini Marjanović iz  Valjeva, a treće Stefanu Marinkoviću iz Krupnja. Kod mladjih osnovaca pobedila je Ljiljana Knežević iz Kule, ispred  Dunje Marjanović iz Lazarevca i  Sare Trdenić iz Beograda - Cukarica.

Medju starijim osnovcima najbolja je bila Jovana Popović sa Novog Beograda, ispred Pavla Veselinovića iz Užica i Martina Krajčika iz Bačkog Petrovca.

Učestvovalo je 115 osnovaca i srednjoškolaca iz Srbije i Vojvodine, koji su se prethodno takmičili na opštinskim i okružnim smotrama.

Odluke o najboljima doneo je žiri, čiji je predsednik bio profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miodrag Dešić, a članovi novosadski glumac Miodrag Petrović  i mionički pozorišni reditelj Miroslav Trifunović. 

Aktuelno

Romi  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 2 minuta

Kako će biti sutra, ako je danas kako je?

U senci trenutno aktuelnog i prioritetnog (hitnog), prolazi aktuelno od ranije i primarno (bitno)! Tako su minulih dana, "dva mitinga", zasenila događaje koji nisu novi. I u svakom "trenutku", ali...

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 1 dan

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 5 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 1 dan 4 sati

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara