Dom kulture (foto: Đorđe Đoković)
Dom kulture (foto: Đorđe Đoković)
07.06.2014, 10:15

Pobednik Martin Pantović iz Kraljeva

č: | fb:

Srednjoškolac Martin Pantović  iz  Kraljeva pobednik  je 46. Republičke smotre  recitatora "Pesniče naroda mog" održanoj u Valjevu.

Drugo mesto kod srednjoškolaca pripalo je Irini Marjanović iz  Valjeva, a treće Stefanu Marinkoviću iz Krupnja. Kod mladjih osnovaca pobedila je Ljiljana Knežević iz Kule, ispred  Dunje Marjanović iz Lazarevca i  Sare Trdenić iz Beograda - Cukarica.

Medju starijim osnovcima najbolja je bila Jovana Popović sa Novog Beograda, ispred Pavla Veselinovića iz Užica i Martina Krajčika iz Bačkog Petrovca.

Učestvovalo je 115 osnovaca i srednjoškolaca iz Srbije i Vojvodine, koji su se prethodno takmičili na opštinskim i okružnim smotrama.

Odluke o najboljima doneo je žiri, čiji je predsednik bio profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miodrag Dešić, a članovi novosadski glumac Miodrag Petrović  i mionički pozorišni reditelj Miroslav Trifunović. 

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 20 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...