Parcele na prodaju (foto: Kolubarske.rs)
Parcele na prodaju (foto: Kolubarske.rs)
16.04.2015, 07:53

Uskoro na prodaju i zemljište na Divčibarama

č: | fb:

Nakon odluke  o prodaji magacina, poslovne zgrade i tri lokala, koji su u vlasništvu Grada, uskoro će se u ponudi naći i parcele na Divčibarama za koje, kako tvrde gradske vlasti, postoje zainteresovani kupci. „Grad Valjevo formalno u svom vlasništvu ima 70 hektara zemljišta na Divčibarama, međutim na prodaju će biti ponuđeno oko 45 hektara, jer je ostalo u procesu restitucije”, najavljuje direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić. On kaže da će zemljište na Divčibarama biti ponuđeno na prodaju vrlo brzo i objašnjava da to nije učinjeno ranije, jer se čekala izmena Generalnog urbanističkog plana Divčibara, kojim je definisano gde i šta se može graditi.

„Parcele nije bilo moguće ponuditi na prodaju dok se nije uradio novi plan, koji je usvojen pre mesec i po dana. Na narednoj sednici lokalnog parlamenta trebalo bi da se nađe i odluka o prodaji zemljišta i kampa ‘Breza’, a biće ponuđeno 1,7 hektara. Vrlo brzo na prodaju će biti i ostale parcele”, najavljuje Dragan Jeremić.

I prethodna vlast, kao i aktuelna, je najavljivala prodaju parcela na Divčibarama koje su u vlasništvu Grada uz tvrdnju da ima zainteresovanih investitora i da će prodaja gradskog zemljišta i izgradnja objekata povećati turističku ponudu Divčibara. Međutim na Divčibarama nisu problem smeštajni kapaciteti i nedostatak objekata, nego je problem loša infrastruktura i to što na ovoj planini više decenija ni jedna vlast nije uspela da izgradi glavnu ulicu itrotoare.

U razvoj Divčibara iz gradskog budžeta nekoliko godina nije uložen ni dinar, niti su gradske vlasti sa nekim projektima konkurisale za dobijanje novca za rešavanje brojnih problema na ovoj planini. Koliko Grad brine o Divčibarama i razvoju ovog turističkog centra pokazuje odnos prema objektu u kome je bila poslovnica Turističke organizacije, koja je već nekoliko godina ruševina. 

Srušena kuća Turističke organizacije

Srušena kuća Turističke organizacije (Foto: Darija Ranković)

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 15 minuta

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 22 sati 44 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...