Registracija Prijava preko FB
Uručivanje čekova (foto: Đorđe Đoković)
Uručivanje čekova (foto: Đorđe Đoković)
16.04.2015, 12:40

Triglav donirao 33.000 evra

č: | fb:

Predstavnici Triglav Grupe danas su dodelili donaciju od 33.000 evra direktorima osnovnih škola u Brankovini i u Pričeviću, koje su prošle godine zbog elementarnih nepogoda, obilnih kiša i olujnog vetra, pretrpele velika oštećenja. Zahvaljujući vrednoj donaciji slovenačke osiguravajuće kompanije sanirani su krovovi na objektima osnovne škole „Prota Mateja Nenadović“ u Brankovini i izdvojeno odeljenje u Pričeviću „Ilija Birčanin“.

Dragan Marković

Dragan Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Generalni direktor Triglav Srbija Dragan Marković kaže da je inicijativu za pomoć osnovnim školama u Brankovini i Pričeviću pokrenuo direktor valjevske filijale Radioca Rstić, a kompanija Triglav, kao društveno odgovorna kompanija, je to prihvatila i relizovala. „Naša kompanija je uvek tražila balans između ekonomskih i socijalnih ciljeva, ali u vreme kada su poplave zadesile valjevski kraj, naša kompanija je prva reagovala i izdvojila novac kako bi pomogli u sanaciji osnovnih temelja razvoja društva, a to su sigurno osnovne škole“, rekao je Dragan Marković.

 

Mateja Norčič Štamcar

Mateja Norčič Štamcar (Foto: Đorđe Đoković)

Otpravnica poslova Ambasade Slovenije u Beogradu Mateja Norčič Štamcar kaže da je 2014. bila godina kada je solidarnost bila na ispitu. „Prvo je Slovenija u februaru prošle godine, kada je bila okovana ledom, dobila pomoć iz Srbije, na čemu smo vam zahvalni. Potom je Slovenija pomogla Srbiji kada su vas zadesile katastrofalne poplave i tako su produbljene veze dva prijateljska naroda“, rekla je danas u Valjevu otpravnica poslova. Ona je dodala da raduje to što se osiguravajuća kuća Triglav odlučila da novčano pomogne dve škole, jer „na mladima svet stoji“.

„Verujem i nadam se da će učenici i učitelji ovih škola biti zadovoljni obnovom, da će uživati u sticanju novih znanja i da će zajedno nastaviti tradiciju  škola koje su u prošlosti pohađali uspešne i znamenite ličnosti popout Desnke Maksimović“, poručila je danas u Valjevu prilikom uručenja čekova otpravnica poslova Ambasade Slovenije u Beogradu Mateja Norčič Štamcar.

Načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović zahvalila se kompaniji Triglav na vrednoj donaciji, koja je pre svega od velikog značaja za učenike ovih seoskih škola, koje imaju i istorijski značaj. „Raduje to što je Triglav kao društveno odgovorna kompanija imala sluha da pomogne dve seosko škole, za koje je gradska komisija uitvrdila da im je pomoć najneophodnija. U Brankovini ima 209, dok u školi u Pričeviću ima 47 učenika. Treba reći da je ove godine u školi na Stavama utrostručen broj prvaka, što znači da se povećao broj dece u toj sredini“, rekla je Jelica Stojanović.

Milica Ostojić i Vladimir Filipović

Milica Ostojić i Vladimir Filipović (Foto: Đorđe Đoković)

Direktori škola Milica Ostojić i Vladimir Filipović beskrajno zahvalni na vrednoj donaciji, jer kako rekoše Grad, koji značajno ulaže u infrastrukturu škola, i pored  dobre volje, nije mogao da izdvoji novac za sanaciju krovova, a to je bilo „goruće pitanje“ i otuda je donacija kompanije Triglav značajnija i veća. Vladimir Filipović, direktor škole „Ilija Birčanin“ uz podsećanje da je škola sagrađena 1957.godine i da od tada krov nije menjan, reče da su „imali sreće da je sve prokislo od kiše i poplava, pa je konačno saniran krov“.

Aktuelno

Milomir Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Životopis: Vajar Milomir Jevtić Pre 14 sati 11 minuta

Mile na točkiće

Sedamdesetih je, iz umetničkih razloga, mesec dana jeo samo spanać, a tek nedavno je, radom na spaljivanju drveta, došao do "filozofskog stava", da je gore isto što i dole, da je levo isto desnom,...  · 2 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 18 sati 5 minuta

U Valjevu još 16 pozitivnih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 2. avgusta, kod još 16 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da su od početka pandemije u Valjevu pozitivne 1044...

Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
Na beogradskom FDU 1.08.2020

Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju  · 1 komentar