Uručivanje čekova (foto: Đorđe Đoković)
Uručivanje čekova (foto: Đorđe Đoković)
16.04.2015, 12:40

Triglav donirao 33.000 evra

č: | fb:

Predstavnici Triglav Grupe danas su dodelili donaciju od 33.000 evra direktorima osnovnih škola u Brankovini i u Pričeviću, koje su prošle godine zbog elementarnih nepogoda, obilnih kiša i olujnog vetra, pretrpele velika oštećenja. Zahvaljujući vrednoj donaciji slovenačke osiguravajuće kompanije sanirani su krovovi na objektima osnovne škole „Prota Mateja Nenadović“ u Brankovini i izdvojeno odeljenje u Pričeviću „Ilija Birčanin“.

Dragan Marković

Dragan Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Generalni direktor Triglav Srbija Dragan Marković kaže da je inicijativu za pomoć osnovnim školama u Brankovini i Pričeviću pokrenuo direktor valjevske filijale Radioca Rstić, a kompanija Triglav, kao društveno odgovorna kompanija, je to prihvatila i relizovala. „Naša kompanija je uvek tražila balans između ekonomskih i socijalnih ciljeva, ali u vreme kada su poplave zadesile valjevski kraj, naša kompanija je prva reagovala i izdvojila novac kako bi pomogli u sanaciji osnovnih temelja razvoja društva, a to su sigurno osnovne škole“, rekao je Dragan Marković.

 

Mateja Norčič Štamcar

Mateja Norčič Štamcar (Foto: Đorđe Đoković)

Otpravnica poslova Ambasade Slovenije u Beogradu Mateja Norčič Štamcar kaže da je 2014. bila godina kada je solidarnost bila na ispitu. „Prvo je Slovenija u februaru prošle godine, kada je bila okovana ledom, dobila pomoć iz Srbije, na čemu smo vam zahvalni. Potom je Slovenija pomogla Srbiji kada su vas zadesile katastrofalne poplave i tako su produbljene veze dva prijateljska naroda“, rekla je danas u Valjevu otpravnica poslova. Ona je dodala da raduje to što se osiguravajuća kuća Triglav odlučila da novčano pomogne dve škole, jer „na mladima svet stoji“.

„Verujem i nadam se da će učenici i učitelji ovih škola biti zadovoljni obnovom, da će uživati u sticanju novih znanja i da će zajedno nastaviti tradiciju  škola koje su u prošlosti pohađali uspešne i znamenite ličnosti popout Desnke Maksimović“, poručila je danas u Valjevu prilikom uručenja čekova otpravnica poslova Ambasade Slovenije u Beogradu Mateja Norčič Štamcar.

Načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović zahvalila se kompaniji Triglav na vrednoj donaciji, koja je pre svega od velikog značaja za učenike ovih seoskih škola, koje imaju i istorijski značaj. „Raduje to što je Triglav kao društveno odgovorna kompanija imala sluha da pomogne dve seosko škole, za koje je gradska komisija uitvrdila da im je pomoć najneophodnija. U Brankovini ima 209, dok u školi u Pričeviću ima 47 učenika. Treba reći da je ove godine u školi na Stavama utrostručen broj prvaka, što znači da se povećao broj dece u toj sredini“, rekla je Jelica Stojanović.

Milica Ostojić i Vladimir Filipović

Milica Ostojić i Vladimir Filipović (Foto: Đorđe Đoković)

Direktori škola Milica Ostojić i Vladimir Filipović beskrajno zahvalni na vrednoj donaciji, jer kako rekoše Grad, koji značajno ulaže u infrastrukturu škola, i pored  dobre volje, nije mogao da izdvoji novac za sanaciju krovova, a to je bilo „goruće pitanje“ i otuda je donacija kompanije Triglav značajnija i veća. Vladimir Filipović, direktor škole „Ilija Birčanin“ uz podsećanje da je škola sagrađena 1957.godine i da od tada krov nije menjan, reče da su „imali sreće da je sve prokislo od kiše i poplava, pa je konačno saniran krov“.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 48 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 5 sati 48 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 5 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 5 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...