IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2015, 10:23

Naučni dan

č: | fb:

Prvi učesnici jednodnevnih programa Naučni dan, čija je realizacija počela danas u Istraživačkoj stanici Petnica, su učenici gimnazije iz Mladenovca. Za njih je organizovan rad u oblastima biologije, fizike, arheologije i geo nauka.

Naučni dani, jednodnevni programi za grupe zainteresovanih učenika osnovnih i srednjih škola, realizovaće se u Istraživačkoj stanici Petnica do kraja aprila i u maju. Oko 500 učenika, uzrasta od V razreda osnovne škole do IV razreda srednjih škola iz Beograda, Mladenovca, Vršca, Mionice, Topole imaće priliku da rade u laboratorijama za hemiju, fiziku, biologiju, arheologiju i geologiju, pod nadzorom stručnog tima ISP u okviru programa koji su dizajnirani prema uzrastu polaznika.

Kabinetski, terenski i laboratorijski rad obilovaće atraktivnim eksperimentima, demonstracijama, vežbama i zanimljivostima u širokom spektru prirodnih i društvenih nauka, sa željom da što veći broj đaka oseti atmosferu rada u petničkim uslovima i doživi čari istraživačkog rada, saopšteno je iz Istraživačke stanice Petnica.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 6 minuta

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 21 sati 35 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...