IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2015, 10:23

Naučni dan

č: | fb:

Prvi učesnici jednodnevnih programa Naučni dan, čija je realizacija počela danas u Istraživačkoj stanici Petnica, su učenici gimnazije iz Mladenovca. Za njih je organizovan rad u oblastima biologije, fizike, arheologije i geo nauka.

Naučni dani, jednodnevni programi za grupe zainteresovanih učenika osnovnih i srednjih škola, realizovaće se u Istraživačkoj stanici Petnica do kraja aprila i u maju. Oko 500 učenika, uzrasta od V razreda osnovne škole do IV razreda srednjih škola iz Beograda, Mladenovca, Vršca, Mionice, Topole imaće priliku da rade u laboratorijama za hemiju, fiziku, biologiju, arheologiju i geologiju, pod nadzorom stručnog tima ISP u okviru programa koji su dizajnirani prema uzrastu polaznika.

Kabinetski, terenski i laboratorijski rad obilovaće atraktivnim eksperimentima, demonstracijama, vežbama i zanimljivostima u širokom spektru prirodnih i društvenih nauka, sa željom da što veći broj đaka oseti atmosferu rada u petničkim uslovima i doživi čari istraživačkog rada, saopšteno je iz Istraživačke stanice Petnica.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 23 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 13 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.