Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2015, 12:01

Novi odbornici u gradskom parlamentu

č: | fb:

Posle utvrđivanja dnevnog reda, odbornici gradskog parlamenta verifikovali su mandate novim odbornicima, koji menjaju odobornike koji su vratili mandate.

Umesto Vladana Tomaševića iz GG Pobeda, novi odbornik je Srđan Mirčetić. Podsećanja radi, Pobeda je ranije pokušavala da Tomaševićev mandat preuzme Dragoljub Krstić, bivši zamenik, pa pomoćnik gradonačelnika, koji je podneo ostavke na te funkcije. Taj predlog izazvao je dosta sporova i nije prihvaćen posle tumačenja Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije da je nezakonit.

Srđan Mirčetić

Srđan Mirčetić (Foto: Đorđe Đoković)

Odbonika Marinu Andrić sa liste SPS-PUPS-JS-SDPS zamenio je Siniša Ilić. Zapamćen je kao vozač Strele, koji je, u protestnim šetnjama 1996-97, na uglu Dušanove i Karađorđeve, autobusom ušao u kolonu šetača za šta nikada nije odgovarao.

Siniša Ilić (desno)

Siniša Ilić (desno) (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevski gradonačelnik 2008-2012, Zoran Jakovljević sa liste DS vratio je mandat, koji je danas preuzeo Željko Đukić, koji je i ranije bivao odbornik u Gradskoj skupštini sa iste liste. 

Željko Đukić

Željko Đukić (Foto: Đorđe Đoković)

Gradska skupština u Valjevu sada ponovo radi „punim (odborničkim) kapacitetom“ sa 51 mandatom.

Posao za podršku vladajućoj koaliciji

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta saopšteno je da je odbornica Maja Radojević Žarković, koja je pre godinu dana napustila DS, ali nije vratila odbornički mandat, prešla u odborničku grupu SPS-PUPS-JS-SDS. U zamenu za podršku vladajućoj koaliciji ona je dobila posao referenta u JKP “Vidrak”. Na taj način, verovatno, je zaposlen u javnim preduzećima i poslednji nezaposleni odbornik u sadašnjem sazivu Skupštine grada. Pre toga, koliko je znano, posao su dobili Gordana Spasojević (DSS) u fabrici vode na Pećini, Mila Grujičić (JS) u „Vodovodu”, Ivana Jolović (URS) i Nikola Žugić (URS) u „Vidraku”, Vojkan Obućina (Pokret za Valjevo) u KPZ Valjevo.... 

Aktuelno