Sedište Kolubarskog okruga (foto: Đorđe Đoković)
Sedište Kolubarskog okruga (foto: Đorđe Đoković)
05.05.2015, 12:13

Goran Milivojević menja Vladimira Petrovića?

č: | fb:

Kolubarski upravni okrug je trenutno bez načelnika pošto je aktuelni Vladimir Petrović (SNS) otputovao u Norvešku, gde mu je porodica. Kako je danas rečeno Kolubarskim.rs u njegovom kabinetu, načelnik je na godišnjem odmoru. Nije se, međutim, mogla dobiti decidna potvrda o tome da li je Petrović (1975) u Norveškoj, odnosno da li Vlada Srbije priprema postavljenje novog načelnika.

Iz vrhova SNS u Valjevu saznajemo kako je Goran Milivojević (1962), šumarski inženjer, posve ozbiljan kandidat da zameni Petrovića, koji je po obrazovanju saobraćajni inženjer. SPS je, nezvanično, izgleda bio za to da pre podrži Radoicu Rstića (SNS), koji, kako sam kaže, nema podršku Uba (čitaj Darka Glišića, zamenika predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora stranke na vlasti). Petrović je na funkciju okružnog načelnika imenovan u vreme kada je dr Milan Marković bio poverenik valjevskih naprednjaka.

Milivojević je kratko bio načelnik Komunalne policije u Gradskoj upravi ali je smenjen posle razlaza SPS i SNS u „velikoj koaliciji“ Gradske skupštine. Petrović je pre postavljenja radio u struci, a oni što su ga „sočili“ tvrdili su kako je, uz ostalo, radio i za poznatu putarsku kompaniju „Alpina Por“.

Od uvođenja te funkcije 1990-tih, prvi okružni načelnik bio je elektroinženjer Aleksa Jokić, tada član SPS, sada u SNS. Njega je, po odlasku na ministarsku funkciju u Beograd, zamenio Stanko Terzić, da bi se u vreme vlasti DOS-a na tom mestu našao mašinski inženjer Milan Gavrilović Ćićovan (DHSS) iz Mionice. Tom postavljenju prethodila je trampa DS – DHSS, pa je u Kraljevu načelnik Raškog okruga postao sada pokojni Mile Korićanac (DS), a DHSS pok. Vladana Batića dobio je načelničko mesto u Valjevu.

Gavrilovića je zamenio Radomir Stevanović (DSS), potom ekonomisti Goran Lučić (DSS) i Miloje Obrenović (G 17 Plus-URS), a posle parlamentarnih izbora u maju 2012. za načelnika je, na zahtev Mlađana Dinkića, imenovan umetnički fotograf Vojislav Jovanović (URS).

Izuzimajući Jokića, potonji načelnici Kolubarskog upravnog okruga nisu bili previše ambiciozni. Pravdali su se time da po „opisu posla“ i nemaju naročitih ingerencija, te da su „produžena ruka“ Vlade Srbije. Njihova komunikacija sa lokalnim medijima i dopisnicima beogradskih glasila takođe je bila minimalna, a pojedinci su se radije oglašavali kao partijski funkcioneri stranaka čiji su članovi bili.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 57 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...