Kontekst (foto: Đorđe Đoković)
Kontekst (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2014, 09:03

Za decu kojoj je malo teže nego nama

č: | fb:

Muzika, pesma, igra, žongleri, deca maskirana u poznate crtane junake, štandovi... Sve ovo privuklo je pažnju prolaznika da se zaustave na Gradskom trgu gde je organizovan četvrti „Kontext street festival“.

Aleksandar Urošević, direktor škole stranih jezika „Kontext“, kaže da će prihod od prodaje dečijih rukotvorina i hrane, koju su mame pripremile, biti uručen deci iz okoline Valjeva čija su mesta stradala u poplavama i klizištu. Škola „Kontekst“ je već određenu svotu uplatila za obnovu kuća u Rebelju, tako da se i mališani priključuju akciji. Tema festivala bili su muzika i film, pa su prikazane različite muzičke epohe, moda iz tih perioda, a bilo je i crtanih likova, kao i junaka video igrica.

Tako je na „disko“ štandu trinaestogodišnja Mina Birtašević objasnila da ona i njeni drugari vole muziku, pa su zato izabrali disko koji se i danas pamti i sluša. Uz to je rekla i da im se sviđa što je u tom periodu „sve bilo veselo i šljašteće“. U blizini su bili Štrumpfovi, a među njima dvanaestogodišnji Aleksa Kovačević. Kaže da su ovi likovi bili najzanimljiviji za prerušavanje, a taj crtani svi vole. Otkrio je da je pored sedam Štrumpfova i mačka Azraela, u zlog Gargamela trebalo da bude prerušen nastavnik, ali je odustao.

Kontekst

Kontekst (Foto: Đorđe Đoković)

Nešto starija Anastasija Krstić, Gimnazijalka, jedna je od članova Organizacionog odbora festivala. Rekla je da su deca sa radošću pripremala ovu manifestaciju, sami su odlučili kako će odgovoriti na zadatu temu, pa su se predstavili na 16 štandova. U festivalu je učestovalo oko 250 mališana, a odrasli su bili tu da ih podrže, pohvale trud i kupe žeton po ceni od 30 dinara, koji su mogli menjati za limunadu, slano pecivo, kolač, parče torte ili neki dečiji rad. Ovoga puta su uzeli i žeton više, jer su znali da će taj novac biti prosleđen u humanitarne svrhe u akciji sa porukom „Za decu kojoj je malo teže nego nama“.

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan 1 sati

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 23 sati 15 minuta

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 9 komentara