Kontekst (foto: Đorđe Đoković)
Kontekst (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2014, 09:03

Za decu kojoj je malo teže nego nama

č: | fb:

Muzika, pesma, igra, žongleri, deca maskirana u poznate crtane junake, štandovi... Sve ovo privuklo je pažnju prolaznika da se zaustave na Gradskom trgu gde je organizovan četvrti „Kontext street festival“.

Aleksandar Urošević, direktor škole stranih jezika „Kontext“, kaže da će prihod od prodaje dečijih rukotvorina i hrane, koju su mame pripremile, biti uručen deci iz okoline Valjeva čija su mesta stradala u poplavama i klizištu. Škola „Kontekst“ je već određenu svotu uplatila za obnovu kuća u Rebelju, tako da se i mališani priključuju akciji. Tema festivala bili su muzika i film, pa su prikazane različite muzičke epohe, moda iz tih perioda, a bilo je i crtanih likova, kao i junaka video igrica.

Tako je na „disko“ štandu trinaestogodišnja Mina Birtašević objasnila da ona i njeni drugari vole muziku, pa su zato izabrali disko koji se i danas pamti i sluša. Uz to je rekla i da im se sviđa što je u tom periodu „sve bilo veselo i šljašteće“. U blizini su bili Štrumpfovi, a među njima dvanaestogodišnji Aleksa Kovačević. Kaže da su ovi likovi bili najzanimljiviji za prerušavanje, a taj crtani svi vole. Otkrio je da je pored sedam Štrumpfova i mačka Azraela, u zlog Gargamela trebalo da bude prerušen nastavnik, ali je odustao.

Kontekst

Kontekst (Foto: Đorđe Đoković)

Nešto starija Anastasija Krstić, Gimnazijalka, jedna je od članova Organizacionog odbora festivala. Rekla je da su deca sa radošću pripremala ovu manifestaciju, sami su odlučili kako će odgovoriti na zadatu temu, pa su se predstavili na 16 štandova. U festivalu je učestovalo oko 250 mališana, a odrasli su bili tu da ih podrže, pohvale trud i kupe žeton po ceni od 30 dinara, koji su mogli menjati za limunadu, slano pecivo, kolač, parče torte ili neki dečiji rad. Ovoga puta su uzeli i žeton više, jer su znali da će taj novac biti prosleđen u humanitarne svrhe u akciji sa porukom „Za decu kojoj je malo teže nego nama“.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 15 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...