Rezervoar  (foto: Đorđe Đoković)
Rezervoar (foto: Đorđe Đoković)
12.05.2015, 07:51

Voda iz gradskog vodovoda i do Divaca

č: | fb:

Završeni su građevinski radovi na izgradnji rezervoara pijaće vode kod crkve u Rabrovici, čime se obezbeđuje gradska voda za meštane Divaca. U ovaj projekat, izgradnje rezervoara zapremine 150 kubnih metara i 7,5 kilometara primarnog cevovoda, uloženo je blizu 36 miliona dinara. Direktor Gradskog vodovoda Đorđ Pavlović najavljuje da će prva rešenja za priključke na vodovodnu mrežu Divčani dobiti već za mesec dana, čime se praktično rešava njihov višegodišnji problem kada su ostajali bez vode i po nekoliko dana u sušnom periodu. Pavlović podseća da je ovaj posao počeo pre dve i po godine i da je sada uspešno priveden kraju.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

“Zahvaljujući Gradu, Gradskoj direkciji, ali i meštanima, 150 ih je potpisalo ugovor za učešće u izgradnji, u kratkom roku smo završili ovaj posao. Vrednost radova, koje je Vodovod obavio je oko 30 miliona dinara. Primarna mreža je završena još prošle godine, a sada će se raditi kućni priključci. Pre toga uradićemo hlorinator i dezinfekciju rezervoara, nakon čega sledi punjenje”, kaže Pavlović. On najavljuje da će česma koja se nalazi na granici između Lukavca i Divaca prva biti povezana na mrežu, tako da će iz nje, simbolično, prvo i poteći gradska voda.

Mihailo Jokić

Mihailo Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik Skupštine grada dr Mihailo Jokić, inače Divčanin, nije krio zadovoljstvo zbog završenog posla i konačnog “dolaska gradske vode i u Divce”. On je preneo da su svi meštani zainteresovani za priključak na gradski vodovod. Ima 80 domaćinstava koja su već uplatila priključke po 55.000 dinara. Procenjuje se da će oko 150 domaćinstava u prvom trenutku da se priključi.

“Ono što je trebao, Grad je uradio. U ime svojih sugrađana, Divčana, zahvaljujem se gradskoj Direkciji i direktoru, kao i 'Vodovodu' i direktoru, koji su imali razumevanja i uložili trud da se ovo uradi brzo i kvalitetno. Mnogi nisu verovali da će ovo da se desi, zato što se o vodi pričalo deset godina. Ovo je sada velika stvar, jer je voda na prvom mestu. Uz razumevanje Republike, Grada i Vodovoda završavamo prvu fazu radova, a cilj nam je da voda stigne do Valjevske Loznice, Klanice i Veselinovca”, kaže Jokić.

Milan Trifunović

Milan Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

Pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović navodi da je u realizaciju projekta uloženo oko 36 miliona dinara, izgradnja rezervoara je koštala 6,7 miliona dinara, Ministarstvo za infrastrukturu je uložilo 10,5 miliona dinara. “Učešće građana je oko 4,8 miliona dinara, a s obzirom na to da još uvek nisu svi uplatili rate, očekujemo još oko dva miliona dinara. Grad Valjevo će preko Direkcije sufinansirati deo izrade priključaka, koji košta 55.000 dinara“, rekao je Milan Trifunović.

Pored meštana Divaca sa novoizgrađenog rezervoara vodom će se snabdevati meštani Dupljaja i Lukavca. Već su urađeni projekti za proširenje vodovodne mreže i za Klanicu, Valjevsku Loznicu i Veselinovac. Direktor "Vodovoda" Đorđe Pavlović očekuju da će za pet do deset godina preko 98 posto teritorije grada biti pokriveno gradskom vodovodnom mrežom.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 17 sati 33 minuta

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.