Glavna ulica na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Glavna ulica na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
20.05.2015, 09:35

Država finansira ulicu na Divčibarama

č: | fb:

Glavna ulica na Divčibarama biće rekonstruisana do kraja godine, a prema najavama direktora JP “Putevi Srbije” Zorana Drobnjaka, radovi mogu biti završeni i do oktobra. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 200 miliona dinara za rekonstrukciju ove regionalne saobraćajnice u dužini od 1,8 kilometara od benzinske stanice do Vidikovca. Prema projektu, koji je još pre dve godine uradio CIP, širina ulice će biti 5,5 metara sa dva trotoara širine dva metra, radiće se kišna kanalizacija, ulična rasveta i zeleni zaštitni pojas, kao i tri mosta - dva u centru Divčibara i jedan kod hotela „Pepa“.

Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić naglašava da ceo projekat finansira država, obaveza grada je da reši imovinsko pravne odnose duž trase ulice, gde ima 102 parcele. „Nije reč o toliko vlasnika, jer jedan vlasnik ima nekoliko parcela. Lako ćemo se dogovoriti sa većinom vlasnika i neće biti problem da se reši pitanje uzimanja parcela za ulicu, dok je jedan broj parcela je u vlasništvu grada. Cilj je da tokom leta pripremio sve uslove za rekonstrukciju glavne ulice ili, još uvek je to, regionalnog puta“, kaže Ilić i veruje da će posao eksproprijacije parcela završiti brzo, „jer je svima u interesu da se ulica rekonstruiše i to je praktično najveća i najznačajnija investicija na Divčibarama u poslednjih nekoliko decenija“.

Ilić ne može da precizira kada će radovi početi, jer sve zavisi od dobijanja građevinskih dozvola, ali očekuje da bi radovi trebalo da počnu najkasnije u oktobru. „Postoji šansa da radovi počnu i na leto. Mada sam ja skeptičan i zato najavljujem oktobar, kao krajnji rok, za razliku od direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka, koji je uveren da će radovi početi u avgustu, a da će do oktobra biti završeni“, kaže Ilić.

Paralelno sa rekonstrukcijom glavne ulice na Divčibarama, koju će finansirati Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, biće izgrađena i fekalna kanalizacija, parama iz gradske kase. Novac od prodaje parcela kampa “Breza” biće uložen u te radove, čija vrednost za sada nije poznata.

Prema našim saznanjima glavna ulica na Divčibarama, konačno, će biti završena zahvaljujući savetniku za finansije u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ljubomiru Aksentijeviću, koji je Ministarstvu nametnuo ovaj regionalni projekat kao važan i značajan, pre svega za razvoj turizma. On je i bio inicijator sastanka, koji je prošlog vikenda održan na Divčibarama, gde je bilo reči o početku radova na saobraćajnici. 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 20 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 10 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.