Minibus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Minibus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2014, 09:04

Registrovana kombi vozila u Valjevu i Osečini

č: | fb:

Kombi vozila „Iveko“, koja je Ministarstvo prosvete Srbije darivalo Valjevu i Osečini za prevoz „đaka pešaka“, registrovana su posle skoro dvomesečnih administrativnih peripetija, potvrđeno je Kolubarskim.rs u tim lokalnim samoupravama.

Ostaje, međutim, nepoznanica kako će ta vozila biti korišćena s obzirom na neprecizne odredbe ugovora ministarstva i lokalnih samouprava. Kombi vozila se vode na Gradskoj, odnosno Opštinskoj upravi u Valjevu i Osečini, mogu ih voziti samo „licencirani vozači“ uz nepoznanicu gde će biti zaposleni, a namenjena su prevozu đaka iz Popučaka ili Balačke u valjevskoj opštini, odnosno seoskih osnovnih škola u Podgorini.

U Osečini su takođe planirali da kombi „Iveko“ koriste i za prevoz učenika na takmičenja van opštinskog centra, kao i sportskih ekipa za koje uglavnom nastupaju đaci. U Podgorini, posebno u selima oko Pecke, više od 50 odsto osnovaca su „đaci pešaci“.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 10 sati 38 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 17 sati 54 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara