Minibus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Minibus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2014, 09:04

Registrovana kombi vozila u Valjevu i Osečini

č: | fb:

Kombi vozila „Iveko“, koja je Ministarstvo prosvete Srbije darivalo Valjevu i Osečini za prevoz „đaka pešaka“, registrovana su posle skoro dvomesečnih administrativnih peripetija, potvrđeno je Kolubarskim.rs u tim lokalnim samoupravama.

Ostaje, međutim, nepoznanica kako će ta vozila biti korišćena s obzirom na neprecizne odredbe ugovora ministarstva i lokalnih samouprava. Kombi vozila se vode na Gradskoj, odnosno Opštinskoj upravi u Valjevu i Osečini, mogu ih voziti samo „licencirani vozači“ uz nepoznanicu gde će biti zaposleni, a namenjena su prevozu đaka iz Popučaka ili Balačke u valjevskoj opštini, odnosno seoskih osnovnih škola u Podgorini.

U Osečini su takođe planirali da kombi „Iveko“ koriste i za prevoz učenika na takmičenja van opštinskog centra, kao i sportskih ekipa za koje uglavnom nastupaju đaci. U Podgorini, posebno u selima oko Pecke, više od 50 odsto osnovaca su „đaci pešaci“.

Aktuelno

Pruga Beograd - Bar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Lajkovcu Pre 21 sati 48 minuta

Nastradao muškarac na barskoj pruzi

Na barskoj pruzi, u Lajkovcu, nastradao je S.J. (39) iz Beograda, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Muškarac, na koga je naleteo voz koji je saobraćao na relaciji Prijepolje-Beograd, je preminuo na...

Slava Valjeva Druge Trojice - litija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Slava grada Valjeva Pre 1 dan 2 sati

Duhovska litija ulicama grada ove godine od 18 časova

Za razliku od prethodnih godina kada se Duhovska litija centralnim ulicama kretala u prepodnevnim časovima, nakon Svete Arhijerejske liturgije, ove godine proći će u popodnevnim časovima.