Minibus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Minibus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2014, 09:04

Registrovana kombi vozila u Valjevu i Osečini

č: | fb:

Kombi vozila „Iveko“, koja je Ministarstvo prosvete Srbije darivalo Valjevu i Osečini za prevoz „đaka pešaka“, registrovana su posle skoro dvomesečnih administrativnih peripetija, potvrđeno je Kolubarskim.rs u tim lokalnim samoupravama.

Ostaje, međutim, nepoznanica kako će ta vozila biti korišćena s obzirom na neprecizne odredbe ugovora ministarstva i lokalnih samouprava. Kombi vozila se vode na Gradskoj, odnosno Opštinskoj upravi u Valjevu i Osečini, mogu ih voziti samo „licencirani vozači“ uz nepoznanicu gde će biti zaposleni, a namenjena su prevozu đaka iz Popučaka ili Balačke u valjevskoj opštini, odnosno seoskih osnovnih škola u Podgorini.

U Osečini su takođe planirali da kombi „Iveko“ koriste i za prevoz učenika na takmičenja van opštinskog centra, kao i sportskih ekipa za koje uglavnom nastupaju đaci. U Podgorini, posebno u selima oko Pecke, više od 50 odsto osnovaca su „đaci pešaci“.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 12 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 1 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.