JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2015, 12:06

U Vidraku nedostaju radnici

č: | fb:

Za razliku od većine javnih preduzeća, u kojima ima viška zaposlenih, u valjevskom JKP „Vidrak“ nedostaje radnika, gde je 16 zaposlenih manje u odnosu na prošlu godinu. Direktor ovog javnog preduzeća Đorđe Milanović očekuje da će Skupština grada na prvoj sednici usvojiti Lokalni akcioni plan zapošljavanja, koji će omogućiti angažovanje radnika kroz javne radove. „To je jedan od načina da se izborima sa trenutnim problemom manjka radnika. Nedostaju nam u svakoj radnoj jedinici, i kada je u pitanju iznošenje smeća, gradsko zelenilo, parking služba. Snalazimo se tako što većina nije koristila gosišnje odmore“, kaže Milanović i dodaje da se nada da će već u julu biti rešen problem manjka radnika u „Vidraku“ i da će moći normalno da funkcionišu.

Trenutno je u ovom javnom preduzeću zaposleno 257 radnika.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Govoreći o investicijama za ovu godinu direktor „Vidraka“ Đorđe Milanovića najavljuje da će novi putarski kamion sa kipom, za koji je već uplaćen avans, biti isporučen krajem juna, a koristiće za uklanjanje divljih deponija i pražnjenje uličnih đubrijera. U planu je kupovina dostavnog vozila, kao i asfaltiranje dvorišta upravne zgrade i garažnog prostora u Suvoborskoj ulici.

Ono što nedostaje „Vidraku“ jeste auto-korpa za orezivanje visokog rastinja. Godišnje za iznajmljivanje korpe gradsko javno preduzeće izdvoji oko 300.000 dinara. U ovoj godini nije u planu nabavka korpe, koja, i to polovna, košta oko 25.000 evra. „Potrebna nam je još jedna cisterna za pranje ulica i jedna cisterna za fekalnu kanalizaciju”, kaže Milanović i dodaje da se preduzeće neće zaduživati kako bi nabavili te kamione, bez obzira na to koliko su im potrebni.

I pored toga što je krajem prošle godine bilo najavljeno povećanje cena vidrakovih usluga, ostaće iste kao i 2013. godina, kada su u aprilu poslednji put korigovane cene. Đorđe Milanović se nada da će i bez povećanja cena usluga, uspeti da i u ovoj godini posluju pozitivno.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 18 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 54 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara