Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2014, 14:07

Delta pomaže poljoprivrednicima

č: | fb:

Delta Fondacija i Delta Agrar donirali su pomoć za poljoprivrednike valjevskog kraja u vrednosti od preko milion dinara. Danas je u Valjevo dopremljeno oko 15 tona sena, 20 tona  kukuruza i 15 tona koncentrata za junad.

Pomoć za 100 poljoprivrednika  obezbeđena je nakon  dopisa grada Valjeva Regionalnoj privrednoj komori u Valjevu, da je neophodna  stočna hrana za ugrožena gazdinstva na teritoriji grada. Na poziv su se odazvali i donirali pomoć od 50 tona  predstavnici Delta Agrara i Delta Holdinga.

- Verujemo da će naša donacija pomoći poljoprivrednicima da prebrode prve teškoće nakon katastrofalnih poplava. Dodatnu pomoć pružiće naši stručnjaci odgovarajućim savetima -  kaže PR Delta fondacije Ljiljana Jevremović.

Donacija Delta holdinga

Donacija Delta holdinga (Foto: Đorđe Đoković)

Prema procenama komisije grada Valjeva šteta nakon majskih poplava na zemljištu i zasadima je 47,7 miliona dinara a najviše su stradala slivna područja Kolubare, Obnice i Jablanice.

-  Procena štete na poljoprivredi nije konačna,  komisije su još uvek na terenu. Prema prvim podacima oko 50 hektara zemljišta je nestalo, a zbog nanetog mulja devastirano je više od 100 hetara. Ova donacija  Delta agrara  u velikoj meri će pomoći valjevskim poljopruvrednicima da ublaže štetu u svojim gazdinstvima -  kaže član Gradskog veća Nikola Radojičić.

„Delta“ fondacija je pored Valjeva, humanitarnu pomoć uputila u Obrenovac, Paraćin, Trstenik i Smederevsku palanku.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 1 sati 12 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 1 komentar

Saop[tenje Pre 1 dan 3 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar