Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2014, 14:07

Delta pomaže poljoprivrednicima

č: | fb:

Delta Fondacija i Delta Agrar donirali su pomoć za poljoprivrednike valjevskog kraja u vrednosti od preko milion dinara. Danas je u Valjevo dopremljeno oko 15 tona sena, 20 tona  kukuruza i 15 tona koncentrata za junad.

Pomoć za 100 poljoprivrednika  obezbeđena je nakon  dopisa grada Valjeva Regionalnoj privrednoj komori u Valjevu, da je neophodna  stočna hrana za ugrožena gazdinstva na teritoriji grada. Na poziv su se odazvali i donirali pomoć od 50 tona  predstavnici Delta Agrara i Delta Holdinga.

- Verujemo da će naša donacija pomoći poljoprivrednicima da prebrode prve teškoće nakon katastrofalnih poplava. Dodatnu pomoć pružiće naši stručnjaci odgovarajućim savetima -  kaže PR Delta fondacije Ljiljana Jevremović.

Donacija Delta holdinga

Donacija Delta holdinga (Foto: Đorđe Đoković)

Prema procenama komisije grada Valjeva šteta nakon majskih poplava na zemljištu i zasadima je 47,7 miliona dinara a najviše su stradala slivna područja Kolubare, Obnice i Jablanice.

-  Procena štete na poljoprivredi nije konačna,  komisije su još uvek na terenu. Prema prvim podacima oko 50 hektara zemljišta je nestalo, a zbog nanetog mulja devastirano je više od 100 hetara. Ova donacija  Delta agrara  u velikoj meri će pomoći valjevskim poljopruvrednicima da ublaže štetu u svojim gazdinstvima -  kaže član Gradskog veća Nikola Radojičić.

„Delta“ fondacija je pored Valjeva, humanitarnu pomoć uputila u Obrenovac, Paraćin, Trstenik i Smederevsku palanku.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 43 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 40 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara