Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2014, 14:07

Delta pomaže poljoprivrednicima

č: | fb:

Delta Fondacija i Delta Agrar donirali su pomoć za poljoprivrednike valjevskog kraja u vrednosti od preko milion dinara. Danas je u Valjevo dopremljeno oko 15 tona sena, 20 tona  kukuruza i 15 tona koncentrata za junad.

Pomoć za 100 poljoprivrednika  obezbeđena je nakon  dopisa grada Valjeva Regionalnoj privrednoj komori u Valjevu, da je neophodna  stočna hrana za ugrožena gazdinstva na teritoriji grada. Na poziv su se odazvali i donirali pomoć od 50 tona  predstavnici Delta Agrara i Delta Holdinga.

- Verujemo da će naša donacija pomoći poljoprivrednicima da prebrode prve teškoće nakon katastrofalnih poplava. Dodatnu pomoć pružiće naši stručnjaci odgovarajućim savetima -  kaže PR Delta fondacije Ljiljana Jevremović.

Donacija Delta holdinga

Donacija Delta holdinga (Foto: Đorđe Đoković)

Prema procenama komisije grada Valjeva šteta nakon majskih poplava na zemljištu i zasadima je 47,7 miliona dinara a najviše su stradala slivna područja Kolubare, Obnice i Jablanice.

-  Procena štete na poljoprivredi nije konačna,  komisije su još uvek na terenu. Prema prvim podacima oko 50 hektara zemljišta je nestalo, a zbog nanetog mulja devastirano je više od 100 hetara. Ova donacija  Delta agrara  u velikoj meri će pomoći valjevskim poljopruvrednicima da ublaže štetu u svojim gazdinstvima -  kaže član Gradskog veća Nikola Radojičić.

„Delta“ fondacija je pored Valjeva, humanitarnu pomoć uputila u Obrenovac, Paraćin, Trstenik i Smederevsku palanku.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 14 sati 22 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 18 sati 18 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara