Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2014, 14:07

Delta pomaže poljoprivrednicima

č: | fb:

Delta Fondacija i Delta Agrar donirali su pomoć za poljoprivrednike valjevskog kraja u vrednosti od preko milion dinara. Danas je u Valjevo dopremljeno oko 15 tona sena, 20 tona  kukuruza i 15 tona koncentrata za junad.

Pomoć za 100 poljoprivrednika  obezbeđena je nakon  dopisa grada Valjeva Regionalnoj privrednoj komori u Valjevu, da je neophodna  stočna hrana za ugrožena gazdinstva na teritoriji grada. Na poziv su se odazvali i donirali pomoć od 50 tona  predstavnici Delta Agrara i Delta Holdinga.

- Verujemo da će naša donacija pomoći poljoprivrednicima da prebrode prve teškoće nakon katastrofalnih poplava. Dodatnu pomoć pružiće naši stručnjaci odgovarajućim savetima -  kaže PR Delta fondacije Ljiljana Jevremović.

Donacija Delta holdinga

Donacija Delta holdinga (Foto: Đorđe Đoković)

Prema procenama komisije grada Valjeva šteta nakon majskih poplava na zemljištu i zasadima je 47,7 miliona dinara a najviše su stradala slivna područja Kolubare, Obnice i Jablanice.

-  Procena štete na poljoprivredi nije konačna,  komisije su još uvek na terenu. Prema prvim podacima oko 50 hektara zemljišta je nestalo, a zbog nanetog mulja devastirano je više od 100 hetara. Ova donacija  Delta agrara  u velikoj meri će pomoći valjevskim poljopruvrednicima da ublaže štetu u svojim gazdinstvima -  kaže član Gradskog veća Nikola Radojičić.

„Delta“ fondacija je pored Valjeva, humanitarnu pomoć uputila u Obrenovac, Paraćin, Trstenik i Smederevsku palanku.

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan 1 sati

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 1 dan

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 11 komentara