Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
Donacija Delta holdinga (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2014, 14:07

Delta pomaže poljoprivrednicima

č: | fb:

Delta Fondacija i Delta Agrar donirali su pomoć za poljoprivrednike valjevskog kraja u vrednosti od preko milion dinara. Danas je u Valjevo dopremljeno oko 15 tona sena, 20 tona  kukuruza i 15 tona koncentrata za junad.

Pomoć za 100 poljoprivrednika  obezbeđena je nakon  dopisa grada Valjeva Regionalnoj privrednoj komori u Valjevu, da je neophodna  stočna hrana za ugrožena gazdinstva na teritoriji grada. Na poziv su se odazvali i donirali pomoć od 50 tona  predstavnici Delta Agrara i Delta Holdinga.

- Verujemo da će naša donacija pomoći poljoprivrednicima da prebrode prve teškoće nakon katastrofalnih poplava. Dodatnu pomoć pružiće naši stručnjaci odgovarajućim savetima -  kaže PR Delta fondacije Ljiljana Jevremović.

Donacija Delta holdinga

Donacija Delta holdinga (Foto: Đorđe Đoković)

Prema procenama komisije grada Valjeva šteta nakon majskih poplava na zemljištu i zasadima je 47,7 miliona dinara a najviše su stradala slivna područja Kolubare, Obnice i Jablanice.

-  Procena štete na poljoprivredi nije konačna,  komisije su još uvek na terenu. Prema prvim podacima oko 50 hektara zemljišta je nestalo, a zbog nanetog mulja devastirano je više od 100 hetara. Ova donacija  Delta agrara  u velikoj meri će pomoći valjevskim poljopruvrednicima da ublaže štetu u svojim gazdinstvima -  kaže član Gradskog veća Nikola Radojičić.

„Delta“ fondacija je pored Valjeva, humanitarnu pomoć uputila u Obrenovac, Paraćin, Trstenik i Smederevsku palanku.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 41 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 18 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara