Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
29.05.2015, 12:38

Tužilaštvo pokrenulo istragu o uzurpaciji gradske imovine

č: | fb:

Osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu o uzurpaciji gradske imovine u Industrijskoj zoni u Goriću, nakon serije tekstova i priloga objavljenih u programu Radio Patka. U Osnovnom tužilaštvu nam je potvrđeno da je valjevskoj policiji dat nalog da prikupi potrebne informacije o uzurpaciji gradskih hale, koje su bez ikakvog ugovora i plaćanja zakupa koristile preduzeća „Simil“, kao i preduzeće povezano sa vlasnikom „Urban tehniksa“ Slavkom Stoilkovićem. Ta dva preduzeća su gradske hale pretvorile u svoje magacine, bez ugovora o zakupu, čime je oštećen gradski budžet.

Uzurpirana hala

Uzurpirana hala (Foto: Đorđe Đoković)

Postoje indicije da se i preostale gradske hale nezakonito koriste, a indikativno je to da niko od gradskih čelnika ne zna ko se u njih uselio i ko je promenio brave. Takođe je indikativno da valjevska vlast, iako je znala da su preduzeće koje je povezano sa vlasnikom „Urban tehniksa“ Slavkom Stoilkovićem i preduzeće „Simil“ duže vreme koristi gardske hale bez ikavog ugovora, nisu alarmirali policiju, već su im samo poslali dopis u kome su tražili da se isele iz gardskih hala koje su uzurpirali. 

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 12 sati 55 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 16 sati 15 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.