Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
29.05.2015, 12:38

Tužilaštvo pokrenulo istragu o uzurpaciji gradske imovine

č: | fb:

Osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu o uzurpaciji gradske imovine u Industrijskoj zoni u Goriću, nakon serije tekstova i priloga objavljenih u programu Radio Patka. U Osnovnom tužilaštvu nam je potvrđeno da je valjevskoj policiji dat nalog da prikupi potrebne informacije o uzurpaciji gradskih hale, koje su bez ikakvog ugovora i plaćanja zakupa koristile preduzeća „Simil“, kao i preduzeće povezano sa vlasnikom „Urban tehniksa“ Slavkom Stoilkovićem. Ta dva preduzeća su gradske hale pretvorile u svoje magacine, bez ugovora o zakupu, čime je oštećen gradski budžet.

Uzurpirana hala

Uzurpirana hala (Foto: Đorđe Đoković)

Postoje indicije da se i preostale gradske hale nezakonito koriste, a indikativno je to da niko od gradskih čelnika ne zna ko se u njih uselio i ko je promenio brave. Takođe je indikativno da valjevska vlast, iako je znala da su preduzeće koje je povezano sa vlasnikom „Urban tehniksa“ Slavkom Stoilkovićem i preduzeće „Simil“ duže vreme koristi gardske hale bez ikavog ugovora, nisu alarmirali policiju, već su im samo poslali dopis u kome su tražili da se isele iz gardskih hala koje su uzurpirali. 

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 11 sati 25 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 30 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 11 sati 26 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...