Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
29.05.2015, 12:38

Tužilaštvo pokrenulo istragu o uzurpaciji gradske imovine

č: | fb:

Osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu o uzurpaciji gradske imovine u Industrijskoj zoni u Goriću, nakon serije tekstova i priloga objavljenih u programu Radio Patka. U Osnovnom tužilaštvu nam je potvrđeno da je valjevskoj policiji dat nalog da prikupi potrebne informacije o uzurpaciji gradskih hale, koje su bez ikakvog ugovora i plaćanja zakupa koristile preduzeća „Simil“, kao i preduzeće povezano sa vlasnikom „Urban tehniksa“ Slavkom Stoilkovićem. Ta dva preduzeća su gradske hale pretvorile u svoje magacine, bez ugovora o zakupu, čime je oštećen gradski budžet.

Uzurpirana hala

Uzurpirana hala (Foto: Đorđe Đoković)

Postoje indicije da se i preostale gradske hale nezakonito koriste, a indikativno je to da niko od gradskih čelnika ne zna ko se u njih uselio i ko je promenio brave. Takođe je indikativno da valjevska vlast, iako je znala da su preduzeće koje je povezano sa vlasnikom „Urban tehniksa“ Slavkom Stoilkovićem i preduzeće „Simil“ duže vreme koristi gardske hale bez ikavog ugovora, nisu alarmirali policiju, već su im samo poslali dopis u kome su tražili da se isele iz gardskih hala koje su uzurpirali. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 36 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 25 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.